fbpx

U Gradišci novo brojanje pokazalo ogromnu razliku u broju glasova

gradiska

Na društvenim mrežama pojavila se informacija o rezultatima ponovnog brojanja glasova na izbornom mjestu Kozinci u Gradišci, biračko mjesto 069 nakon kojeg je kako se navodi u informaciji uočena dramatična razlika u broju glasova koji su prvobitno prikazali birački odbori i nakon novog brojanja. Razlika je u korist kandidata SNSD-a.

Razlika za svakog navedenog kandidata je oko 60 glasova, a ukupna razlika na ovom biračkom mjestu je 425. 

glasovi

Foto: tabela koja prikazuje razliku glasova nakon novog brojanja. izvor Fejsbuk

Kako prenosi portal Gerila.info, tražili su potvrdu informacije u Opštinskoj izbornoj komisiji Gradiške. Predsjednik opštinske izborne komisije Nada Živković nije mogla ni da potvrdi ni da demantuje ove informacije i uputila nas je na Centralnu izbornu komisiju BiH. Njih je, međutim, nemoguće dobiti na telefon. U opštinskoj izbornoj komisiji rekli su nam samo da su uočene određene nepravilnosti u broju glasačkih listića.

U opštinskom odboru SDS-a u Gradišci potvrdili su nam da su ih njihovi posmatrači koji su bili na ponovljenom glasanju obavijestili da su na 32 biračka mjesta koja su za sada obuhvaćena ponovljenim brojanjem uočene ogromne nepravilnosti, od nepodudaranja broja glasova u vrećama sa brojem izašlih na izbore, drastičnom razlikom broja izašlih glasača za različite nivoe pa do neslaganja broja pečata na vrećama sa onim u zvaničnoj  dokumentaciji . Kažu da je prema njihovim informacijama uočena razlika od gotovo 500 glasova za sada u korist kandidata SNSD-a za nivo Parlamenta BiH. U ovoj stranci kažu da su obavijestili centralu stranke, Opštinsku izbornu komisiju u Gradišci kao i Centralnu izbornu komisiju BiH.

Poređenja radi, na ovom biračkom mjestu na Opštim izborima 2014. godina kandidati SNSD-a osvojili su ukupno 251 personalni glas.

glasovi 1

Foto: Arhiva izbora Opšti izbori 2014. godine - CIK

Prema rezultatima koje su ostvarile partije na tom istom biračkom mjestu 2014. SNSD istina vodi, ali sa svega 14 glasova ispred SDS-a, a na ovom biračkom mjestu glasalo je 724 glasača.

glasovi 2

Foto: Arhiva izbora Opšti izbori 2014. godine - CIK

Gerila.info/Impuls