fbpx

Troškove luksuznog života porodice Ivice Todorića plaćao Agrokor

6todoricevi

ZAGREB - Zagrebački Jutarnji list objavio je privatne račune iz istrage koja se, između ostaloga, bavi i rastrošnim životom svih članova porodice Ivice Todorića na račun Agrokora.

Zagrebački dnevni list navodi kako su članovi porodice bivšeg vlasnika Agrokora troškove luksuznog života od 2010. godine knjižili kao troškove pripreme IPO-a - javne prodaje dionica Agrokora, koja se prema najavama trebala dogoditi na ljeto 2017. na Londonskoj burzi.

Ukupno je Agrokor na navodnu pripremu za IPO, koja se na kraju nikada nije dogodila, tokom šest godina utrošio oko tri milijarde kuna ili oko 400 miliona evra, od čega velik dio otpada na privatne troškove porodice Todorić.

Na te ogromne iznose nije plaćen porez na dohodak, niti ikakav drugi porez, nego su to bili, budući da su se knjižili na IPO, porezno priznati rashodi za Agrokor.

Dokumenti koje je objavio Jutarnji pokazuju da je na taj način plaćan leasing za luksuznu jahtu, zatim troškovi zimovanja u evropskim skijalištima i druga putovanja, odjeća, obuća, nakit, ženske torbice, ali i računi za nabavku svakodnevnih životnih potrepština.

(Fena)