fbpx

Todorić najavio ocjenu ustavnosti leks "Agrokora"

3toda

ZAGREB - Osnivač "Agrokora" Ivica Todorić najavio je da će ove sedmice podnijeti Ustavnom sudu Hrvatske prijedlog za ocjenu ustavnosti leks "Agrokora", poručivši hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću da svjesno uništava ovaj koncern.

"Leks 'Agrokor' je duboko neustavan, kao i radnje povjerenika hrvatske Vlade Ante Ramljaka, koje su ne samo štetne za koncern već i za Hrvatsku i njenu privredu i budžet", napisao je Todorić na svom blogu. 

On tvrdi da je hrvatska privreda, zbog neustavnog leks "Agrokora" izgubilo sinergijske potencijale i tržišta koja je sa svojim timom gradio decenijama. 

"Tri susjedne, prijateljske zemlje - Srbija, BiH i Slovenija odbile su da priznaju leks 'Agrokor' koji je donijela Hrvatska. Štete za 'Agrokor', ali i Hrvatsku, već se mjere u milijardama", naveo je Todorić. 

On je optužio Plenkovića da svaki dan priča o "Agrokoru", a svjesno ga uništava, prenose hrvatski mediji. 

"Leks 'Agrokor' je štetan za sve one koji imaju legitimne interese za uspjeh 'Agrokora' - vlasnika, investitore, radnike, dobavljače, hrvatsku državu, kao i zemlje u regionu u kojima 'Agrokor' ima svoje fabrike. Dešava se pljačka i urušavanje sistema, a od početka je jasno da će ovaj zakon proizvesti nesagledive posljedice", naveo je Todorić. 

On ističe da je "Agrokor" u tržišta, sinergije, razvoj novih tehnologija, industrija, kompanija, utrošio milijarde evra i to skupim finansiranjima. 

"Stvorili smo nove vrijednosti, otvorili hiljade radnih mjesta, postali internacionalno konkurentni. Sve to preko noći uništava korumpirana država kojom upravljaju lobisti, savjetnici i strvinarski fondovi", naveo je Todorić. 

Hrvatsko pravosuđe tereti Todorića za milionske pronevjere u "Agrokoru". 

(Srna)