fbpx

Šok na Jadranu - postavljanje stola košta 60 evra

4racun

Dubrovnik -- Dubrovnik je već postao poznat po visokim cijenama u restoranima, ali nova stavka na računu je neprijatno iznenadila turiste. 

U dosta poznatom dubrovačkom restoranu, sve je po propisu, usluga na nivou, nema primjedbi ni na hranu ni na cijene.

Niko, uostalom, i ne računa da će tamo jesti jeftino, ali društvo od 12 osoba ipak je ostalo zatečeno.

Naime, postavljanje stola po osobi naplaćuju čak 38 kuna (5 evra). Da ljudi ne plate postavljanje stola, jelo bi se valjda s poda, šta li, piše Večernji list.

Ceh je očekivano iznosio oko 10.000 kuna (1.354 evra), crni rižoto po 278 kuna (oko 38 evra) pokazao se papreno skup, ali gosti nisu trepnuli.

Upitnici nad glavom ostali su jedino zbog tih 38 kuna pomnoženih sa 12, dakle dodatnih 60 evra na računu.

Neki od građana su komentarisali da je to račun od prethodne godine, pa ostaje da se provjeri kakva je sitacija ove sezone, ali je jasno da su i cijene porcije porasle u odnosu na prethodne.

Kako piše, Večernji, ne sumnjaju kako je izumrla praksa jadranskih ugostitelja da sve ima svoju cijenu, pa i fine čaše, platneni stoljnjak i salvete - višu, što se sezona bliži svom vrhuncu.

Inače, u cijenu takvog postavljanja obično je "upakovano" nešto sitno za pojesti, malo hljeba, plus neki namaz. Tačnije, nešto što rijetko ko ili niko ne traži, a praktički svi gosti bez negodovanja plate.

Večernji list ipak piše da to nije izmišljotina hrvatskih ugostitelja. Gost će postavljanje stola platiti i u pojedinim restoranima po evropskim zemljama.