fbpx

SDS: Lukaču, hoćemo istinu!

765 430 e1856254ccd395cd17240cacdd17f3f7

Srpska demokratska stranka pozvala je ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača da odgovori na sljedeća pitanja:

1.Ko je naredio da se održi konferencija za novinare 26. marta na kojoj se pokušala sakriti istina o misterioznoj smrti Davida Dragičevića?

2.Zašto je ministar zvao okružnog javnog tužioca da okonča istragu i da li je znao da je to protivzakonito?

3.Zašto je ministar prije konačne tužilačke odluke izjavio kako „ne postoje ni najmanje indicija da se radi o ubistvu“ Davida Dragičevića?

4.Zašto nije urađena hemijska i mikrobiološka analiza vode iz pluća Davida Dragičevića?

5.Da li će Lukač objelodaniti kompletno vještačenje spornog snimka sa kamera čija je vjerovatnoća, kako je rekao, 80 posto?

SDS u saopštenju za javnost navodi da , umjesto da odgovori na ova pitanja, Lukač bez ikakvog osnova priča o reformi policije koje nema i koje ne može biti i na koju niko niti jednom rečenicom nije pozivao. Lukačeve dimne bombe ne mogu više nikoga uplašiti, poručuje SDS.

Srpska demokratska stranka još jednom poziva Lukača da odgovori na pitanja koja mu iz dana u dan postavljaju građani Republike Srpske i porodica Davida Dragičevića. Nikakve tužbe i optuživanja ne mogu zamijeniti odgovore. Narod traži odgovore, a ne Lukačevu demagogiju, navedeno je u saopštenju SDS-a.

(BN)