fbpx

Sastanak odbora za stabilizaciju i pridruživanje između EU i BiH

BiH Evropska unija Srpska info

 Foto: Srpska info

Odbor za stabilizaciju i pridruživanje između EU i BiH održaće danas sastanak putem video konferencije, na kojem će biti razgovarano o sprovođenju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i preporuka Evropske komisija u vezi sa političkim i ekonomskim kriterijumima.

Tema sastanka biće i trgovina, industrija, carine i oporezivanje, poljoprivreda i ribarstvo, unutrašnje tržište i konkurencija, transport, energija, ekologija, inovacije, informaciono društvo i socijalna politika, najavljeno je iz Direkcije za evropske integracije.

Sastankom će predsjedavati pomoćnik direktora Direkcije za evropske integracije Darija Ramljak i predstavnik Evropske komisije Vasilis Maragos.

Početak onlajn sastanka zakazan je za 10.00 časova, a Ramljakova će medijima davati telefonske izjave od 13.00 do 13.30 časova, dok je nakon sastanka predviđeno i saopštenje.

Odbor za stabilizaciju i pridruživanje jedno je od zajedničkih tijela EU i BiH uspostavljenih u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju, s ciljem praćenja njegovog sprovođenja.

BHRT