fbpx

“Rušenje kućica da plate oni koji su ih postavili”

4naplatne

Cijenu uklanjanja bespotrebno postavljenih kućica na dionici puta Banjaluka-Klašnice, koja će iznositi 1,5 miliona maraka, treba da plate oni koji su ih postavili, a ne građani!

Rekao je ovo poslanik u Narodnoj Skupštini RS Davor Šešić, iznoseći stav Srpske demokratske stranke, te zatražio krivičnu i materijalnu odgovornost osoba koje su napravile propuste u vezi sa spornim projektom.

– Te naplatne kućice nikada nisu bile u funkciji, a do sada su “koštale” tri mlada života, 20 saobraćajnih nesreća godišnje, a biće potrebno i nekoliko miliona maraka da se uklone sa spornog mjesta – rekao je Šešić.

Predlaže da cijenu njihovog uklanjanja, koja će iznositi 1,5 miliona maraka, plate oni koji su ih postavili, a ne građani.

– U RS postoje naplatne kućice tamo gdje ne treba, umjesto na autoputu Banjaluka-Gradiška. Ko je mogao i na koji način da da upotrebnu dozvolu, ako nisu ispunjeni svi uslovi za otvaranje autoputa, od kojih je jedan da postoje naplatne kućice – pita Šešić.

Ističe i da bi građani trebalo da znaju da će i taj projekat koštati 3,5 miliona maraka, premda su izvođači radova tražili i više.

(Agencije)