fbpx

"Restart Srpska" predao 6.500 potpisa u Vladi

U autiću na daljinsko upravljanje, lutka neimenovane “gospođe ministarke” za volanom, a pored nje 6.500 hiljada potpisa građana – to su bili rekviziti današnjeg performansa “Restarta Srpske”.

2restart

Predvođeni Draškom Stanivukovićem i praćeni zainteresovanim pogledima prolaznika, “Restartovci” su na Trg Republike donijeli potpise za peticiju u kojoj traže da Vlada ograniči cijenu ministarskih vozila na 50.000 KM.

“Smatram da Vlada, sva ministarstva i sve institucije ne smiju da zapostave 6.500 ljudi koje je dalo lične podatke i zajedno sa nama tokom ovih sedam dana učestvovalo u ovoj peticiji”, rekao je odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković.

Stanivuković kaže da su oni u svojoj misiji imali iste standarde i prema vlasti i prema opoziciji. Doprinos od auta za Fond solidarnosti, po prijedlogu predsjednika Srpske Milorada Dodika, podržavaju, ali da se ne zaboravi ni njihov prijedlog o limitu od 50 hiljada maraka.

U Vladi Srpske i danas izbjegavaju priču o peticiji. Nakon što je premijerka na njega delegirala izjavu, ministar industrije tvrdi da nije čuo za inicijativu i da ne vidi u čemu je problem sa kupovinom automobila.

“Vlada, što se tiče svih nabavki do sada je sve vršila po planu nabavki, tako je planirala sredstva, pa i za nabavku vozila, što je jedan potpuno legalan i legitiman proces kojeg čini svaka Vlada i vlast”, rekao je ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić.

“Ukoliko se oni ne izjasne ili odbiju naš prijedlog i šest i po hiljada građana, mi ćemo morati da iznesemo i novi zahtjev. A to je zahtjev za ostavkom Vlade RS na čelu sa Željkom Cvijanović”, rekao je predsjednik pokreta “Restart Srpska” Stefan Blagić.

U “Restartu” kažu da je pet opozicionih poslanika potpisalo njihovu peticiju. Ukoliko Vlada ne uvaži njihove zahtjeve do ponedeljka najavljuju i nove proteste.

 

(ATV)