fbpx

Ratni drug pisao ministru Lukaču: Okružen si lopovima i ti si lopov i štitiš lopove!

1lukac

Bivši saborac Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, uputio je pismo preko društvenih mreža i zamolio svog "ratnog druga" da ga objavi. Neimenovani autor u pismu teško optužuje Lukača i navodi da se plaši za svoj život, ali i da će uskoro skupiti hrabrosti i javnosti pokazati "šta sve zna i za šta ima dokaze".

Pismo upućeno ministru Lukaču prenosimo u izvornom obliku, bez redakcijskih izmjena.

Ratni druže i bivši prijatelju,

uništio si sve i dotakao dno ovozemaljskog života, a sudice ti Sud i Bog.

Izdao si nas koji smo se borili, a vaskrsao kriminalce, sjecikese i ubice. Da sam znao da će mi tvoji oružje u glavu uperiti u službenim prostorijama, davno bih napustio ovaj MUP koji ti vodiš. Zaboravio sam kakav si čovjek postao, ili si možda takav oduvijek bio.

Pobjegao si 2004. godine, a sjeti se šta je sve prethodilo tim događajima i šta sve nosiš na duši. Nisam zaboravio ni hotel Taliju i prostituciju koja se tamo odvijala, a u kojoj si i ti učestvovao. Zaboravio si da svi znamo za tvoje veze sa Slobom Stankovićem i Regodićem. Znao si da se podvode djevojke i žene, štitio i skrivao kriminal.

Zaboravljaš da sam te već jednom prijavio za kriminal, ne tako davno, prije dvije decenije. Tih godina si otimao robu i iznuđivao novac, a ubrzo si prešao u zaštitu svojih tajkuna. Od tada sežu tvoje kriminalne aktivnosti.

O ovome postoji i više službenih zabilješki i barem jedan video snimak, a i brojni svjedoci poput Uroša Pene, Žileta i mene. Spasio te Peđa Ćeranić zvani Golub, marksista i saradnik DB-a, a kasnije i vrli stručnjak-profesor.

Došao si do dna Dragane. Ubice Nebojše Čubrilovića još uvijek slobodno šetaju, a lično si mu garantovao bezbjednost i naredio da ga čuvaju, a da nisi još nešto naredio?

Ti od imovine imaš sve, kao višeglavi arapin, imaš tri poslovna prostora u Banja Luci (dva u Jevrejskoj i jedan u Kralja Alfonsa), imas i dva stana u zgradi u Novoj Varoši i dva stana u Rafailovicima (samo sto metara od plaže). Imaš i kuću u Banja Luci, a u kući vrhunski opremljenu teretanu i ogroman ukradeni luksuz. Kuću su ti renovirale firme koje su dobijale tendere u MUP-u (Tekton, Am Međugorje, New Sanatron, SKY Technologies…). Iste firme su pomagale tebi i drugima. Namjestio si posao za radare i uniforme, a u tome ti je pomogla JK koja sada svima priča o tvojim drugovima iz “KM TRADE” i SKY.

Po policijskim upravama si postavio kumove i kriminalce, a sad ih smjenjuješ jer ti ne daju dovoljno. Otjerao si “druga Spasoja”, Vračara nisi ni postavio ti, pa ga i ne diraš. Lopova Ivanića držiš u Doboju jer krije tvoje drugare, u Bijeljini si postavio druga lopova Žarka Ćosića, koji svojom imovinskom kartom prevazilazi i tebe. Srpka Kosorića, lopova koji ti je išao na ruku kod ubistva Novice Lukića, postavljaš u Istočno Sarajevo…

I druge čuvaš i sa njima pare dijeliš. Otjerao si momke iz visokotehnološkog kriminaliteta i još si rekao da ćes glave da im skineš. E pa zajebao si se. Višnjic ti nije zaboravio, a hard diskovi su jos uvijek kod njega.

E moj druže, kontrolišeš trgovinu narkotika pod izgovorom borbe za Republiku Srpsku, a samo nam kolac u grob zabijaš. Ova zemlja je krvlju stvorena i umjesto da nam je svakim danom bolje - nama svakim danom sve gore. Okružen si lopovima i ti si lopov i štitiš lopove. Zeta uzdižeš i postavljaš, a ni jedan kvalitet nema. Sveo si MUP na porodični biznis, na mafiju. Skupljaš pare da budes predsjednik Republike Srpske... E moj Dragane!

Još jednu stvar si zaboravio, bio sam sa tobom tokom rata! Sjećam se "glavometa" sa odsječenom glavom. Sjećam se i tvog ratnog vozača i vožnje mercedesom. Sad mijenjaš i postavljaš, a nekad si slušao i bio čovjek. Da li si zaboravio "glavomet"? Sjećaš li se bačene bombe u podrum na Mejdanu? Sjećaš li se Vrbanje i Mrkonjić Grada? Mozda zaboravljaš da ljudi imaju samo jedan život i svega nekoliko prijatelja. E, ja ti želim dug život, a jednog prijatelja manje imaš.

Iskreno, svjedok pokajnik, ratni drug i čovjek. Krajina je ljuta...

"Kad je bilo sve u krvi, zna se ko je bio prvi"- sad ti znaš ko sam, a uskoro će i drugi!!!

Facebook/Istinito