fbpx

Pravna pobjeda Željka Vulića ili kako je David pobijedio Golijata

ZELJKO VULIC 635x300

2012. godine počela je borba za banjalučki "Picin park". Mjesecima su građani Banjaluke, poznati kao šetači/ce, protestovali zbog izgradnje velike zgrade "M:tela" na zelenoj površini, parku za koji su mnogi bili emotivno vezani. Bunio se i Željko Vulić, čovjek čija je zemlja sa kućom i poslovnim prostorom bila obuhvaćena planom za izgradnju.

Autor: Impuls

vulic 3

I pored niza nezakonitosti na koje su Vulić i šetači/ice ukazivali park je nestao, a mjesto njega je "nikla" velika zgrada u vlasništvu kuma Milorada Dodika, Mile Radišića. Željko Vulić je nastavio svoju borbu pravnim putem. Ta borba je upravo dobila svoj epilog.

Vuliću su stigle dvije presude od Okružnog suda po njegovoim tužbama. Jedna kojom se ukidaju lokacijski uslovi za Radišićev Grand trade i druga kojom se ukida Odobrenje za građenje Grand trade. Suština presuda, obrazloženih na 5 i 8 strana, leži u tome da su dozvolama obuhvaćene parcele Željka Vulića i njegovog brata bez njihovog učešća.

lokac

gr

Presude Okružnog suda u Banjaluci

Interesantno je da je odmah za 7.3. 2018. Vuliću stigao poziv sa potpisom Srebrenke Golić da dođe u Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju na raspravu o dodijeli lokacijskih uslova.

IMG 2329 

Za naš portal Željko Vulić je rekao da se ne osjeća dobro, da je umoran i da mu ove presude nisu donijele neko olakšanje.

- Svi akteri ovih nezakonitih radnji su i dalje na vlasti i od sastanka sa ministricom Golić ne očekujem mnogo, kaže Vulić.