fbpx

Radojičić uručio diplome o završenoj obuci za konobare osobama sa Daunovim sindromom

radoicic djeca 696x418

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas diplome o završenoj obuci za konobare za šest polaznika projekta rehabilitacionog programa za osobe sa Daunovim sindromom.

Radojičić je rekao da grad podržava ovakve aktivnosti s ciljem da bude human i otvoren za sve.

“Poruka cijele priče je da smo svi jednaki. Neki imaju više, neki manje problema, a Grad treba da uključi u svoje društvene projekte i osobe sa Daunovim sindromom i njihove porodice i da ih podrži”, istakao je Radojičić.

konobari daun sindrom 2

On je dodao da Grad podržava rad Udruženja “Daun sindrom Banjaluka”, kao i sličnih udruženja, kroz više vidova, od obezbjeđivanja prostora do finansijske podrške za realizaciju projekata.

konobari daun sindrom 1

“Svake godine se raspisuju javni pozivi za nevladine organizacije i udruženja građana na koje se mogu prijaviti sa svojim projektima, kojima se pomažu razne kategorije stanovništva”, rekao je Radojičić.

Zoran Jelić iz Udruženja “Daun sindrom Banjaluka” istakao je da se ovim projektom želi pokazati da lica sa Daunovim sindromom mogu biti uključena u razne društvene sfere.

“Projekat radimo sa šest osoba koje su prošle prvi dio, odnosno prvi nivo obuke. U narednom periodu oni će preći na sljedeći nivo, a uključićemo novih šest osoba za prvi nivo”, rekao je Jelić.

On je istakao da je riječ o projektu koji se radi u saradnji sa Daun sindrom centrom iz Pule i da se prvi put sprovodi na teritoriji Republike Srpske.

(Srna)