fbpx

PUT OKO BANJALUKE ZA 90 MINUTA Turisti za 40 evra razgledaju cijeli grad

3tur

Usluge turističkog vodiča do dva časa razgledanja grada iznosi 80 KM, a od dva do četiri časa 100 KM.

Turisti koji dođu u grad na Vrbasu i obrate se Turističkoj agenciji grada, mogu da Banjaluku razgledaju sa vodičem koji će im za sat i po vremena pokazati sve zanimljivosti u centru grada.

Tako TOBL nudi pješačku rutu u trajanju od 90 minuta i bus turu, koja traje 120 minuta.

Prva maršuta, koja traje sat i po, kreće od tvrđave Kastel, zatim se obilazi džamija Ferhadija, Safikadin grob i gradska Tržnica.

– Poslije toga turisti obilaze Muzej Republike Srpske, zatim Gospodsku ulicu, te Banski dvor i Predsjedničku palatu. Dalje idu do Narodnog pozorišta RS, crkve Svete Trojice, Banjalučke biskupije, te zgrade Vlade RS – navedeno je u turističkoj ponuti TOBL-a.

Poslije zgrade Vlade RS, turisti obilaze Spomenik palim borcima NOB-a, zatim hotel „Bosnu“, a maršuta završava u Parku Petar Kočić, nakon obilaska stare Željezničke stanice.

Oni turisti koji se odluče u razgledavanje grada busom, za dodatnih 20 KM imaće priliku i da posjete Banj brdo i panoramski razgledaju Banjaluku sa vrha.

3tur 1

U TOBL-u su nam objasnili da se turisti najviše oduševe Kastelom, kao i da im je čudno što je ulaz na ovu tvrđavu besplatan.

Dodatne ponude

Pored razgledanja Grada u ponudi su i usluge razgledanja banjalučke okoline. Detalji takvih planova razgledanja se prilagođavaju potrebama i željama grupe, te se i cijena posebno dogovara sa angažovanim vodičem.

– Ukoliko turisti žele samostalno da posjete određene turističke lokacije u bližoj gradskoj okolini, naša preporuka je Krupu na Vrbasu, Manastir Gomionicu, samostan Mariju Zvijezdu u Delibašinom selu, spomenik na Banj brdu – navode u TOBLU.

(Srpskainfo)