fbpx

PROTESTI DALI REZULTATE Tehnička škola na spisku Grada za obnovu

3Tehnička škola

Gradska uprava planira da oko pola miliona maraka, ostvarenih suficitom iz prošle godine, usmjeri u sanaciju još pet osnovnih i tri srednje škole, a na spisku se tako našla i Tehnička škola.

Ova srednja škola posljednjih mjesec dana bila je u žiži javnosti zbog objavljenih slika prokišnjavanja i mahovine koja raste u nekoliko učionica. Zbog loših uslova u mnogim školama pobunili su se i srednjoškolci, koji su u proteklih mjesec dana organizovali nekoliko protesta u gradu.

Gradonačelnik Igor Radojičić, precizirao je danas da je dio novca predviđen za Tehničku školu namijenjen za projekat obnove krova, a možda bude i dodatnih radova.

Na pitanje novinara da li je ovo ulaganje u škole, u stvari pobjeda srednjoškolaca, Radojičić je rekao da Grad ulaže u obnovu škola u skladu sa sredstvima i da imaju urađenu kompletnu analizu stanja svih škola u Banjaluci.

– Ovo je pobjeda građana, šta god da se uradi u Banjaluci – rekao je Radojičić.

Odbornik Draško Stanivuković, koji je i predvodio srednjoškolce u svojevrsnom buntu protiv “katastrofalnih uslova u školama” smatra međutim da je ovim ulaganjima direktno doprinio aktivizam učenika.

– I premijerka RS Željka Cvijanović je čak nedavno obećala da će raditi na tome da se planira rekonstrukcija škola na području Banjaluke, ali mi ćemo i dalje nastaviti sa našim aktivnostima – naveo je Stanivuković za portal srpskainfo.com.

(srpskainfo)