fbpx

Pripreme za selidbu hirurgije: Uskoro novi izgled jedne od najatraktivnijih parcela u Banjaluci

3hirurgija

BANJALUKA - Zbog najavljenog izmještanja hirurške klinike iz centra grada u novoizgrađene objekte na Paprikovcu, uskoro će započeti izrada novog regulacionog plana za ovaj dio grada, koji predstavlja jedna od najvećih urbanističkih potencijala na cijelom gradskom području.

Već na narednoj sjednici gradskog parlamenta, pred odbornicima će se naći odluka o izradi regulacionog plana "Centar zapad 2", a što se odnosi na područje između između ulica Jovana Dučića, Bulevara cara Dušana i Sime Matavulja, površini oko 6,5 hektara.

"Imajući u vidu da je planirano izmještanje bolničkih sadržaja sa ovog lokaliteta postalo izvjesno, odnosno već je u toku izmještanje pojedinih klinika, ukazala se potreba definisanja novog planskog razvoja ovog centralnog gradskog bloka, sa ciljem iznalaženja kvalitetnog rješenja koje će dati realnu osnovu za njegov razvoj u budućnosti", ističe načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević.

Prema njegovim riječima, obuhvat izrade ovog plana proširen je i na dio područja uz Ulicu Zdrave Korde, a odnosi se na lokalitet u okviru koga egzistiraju objekti u službi zdravstva, za koje su takođe iskazivani interesi od strane vlasnika i korisnika predmetnog prostora za usaglašavanjem planskih rješenja sa novonastalim potrebama.

"Radi se o veoma atraktivnoj lokaciji ali i jako značajnoj za budući dio izgled ovog dijela grada. Prilikom izrade ovog dokumenta vodićemo računa da javni interes bude na prvom mjestu i da se na ovoj lokaciji planiraju sadržaji koji će odgovarati stvarnim potrebama grada", rekao je Stanarević

(Nezavisne)