fbpx

Pravda za Davida: Međunarodni tim utvrdio 50 propusta u istrazi

2trg

Veliki broj Banjalučana, ali i turista iz regiona i zemalja EU i večeras se okupio na Trgu Krajine kako bi zapalili svijeće i pružili podršku porodici stradalog Davida Dragičevića.

Otac Davor Dragičević izjavio je da je međunarodni tim utvrdio 50 propusta tokom istrage. Davor je 132. dan zatražio od Tužilaštva da saslušaju sve pripadnike MUP-a RS koji su bili na spornoj konferenciji za medije, na kojoj je, kako je rekao, oblaćen David.

Razlog zbog kojeg živimo su naša djeca

Ponovio je da sa ubicama i saučesnicima nećemo više živjeti zajedno, niti biti komšije.

– Pravda za Davida, pravda za svu našu djecu. Milorade, idemo do kraja – grmilo je iz grla ogorčenog oca ubijenog mladića, a njegove riječi praćene su gromoglasnim aplauzima okupljenih.

Svi u glas su otpjevali i refren Davidove pjesme “Klinac u getu”.

– Razlog zbog kojeg živimo su naša djeca, a njih vam nikada nećemo oprostiti – zaključio je Davor.

Davidova majka Suzana Radanović rekla je da su roditelji bili ponosni na svog sina, a posebno kada je upisao fakultet.

– Bili smo dobri roditelji i učili ga da pomaže svima, ali izgleda da je pomagao i onome kome nije trebao. O čemu sanja jedna majka, da školuje svoje dijete, izvede na pravi put. Majke svojim sinovima peglaju odijela za svadbu, a ja sam svome sinu peglala odijelo za sahranu – kroz suze je rekla Davidova majka, a njene riječi su rasplakale većinu okupljenih građana.

Suzana se obratila Đorđu Rađenu i upitala ga da li se plaši da će završiti kao David.

– Svi znamo sve, a znaš i ti. Znam da ne spavate i da za vas nikada više nema mirnog sna – rekla je majka Suzana i dodala da ne postoji zločin za koji se ne sazna.

Zašto vam smetaju David, istina i pravda?

Rečenicom “Sine moj, voli te tvoja majka” Suzana je završila današnje obraćanje okupljenima.

“Gmazovima iz partija” koje uništavaju Republiku Srpsku i BiH pročitano je pismo u kojem je istaknuto da im naše duše neće nikada pripadati.

– Zašto vam smetaju David, te istina i pravda? Nije vam dovoljna istina o kidnapovanju, zlostavljanju, ubistvu mladića – pitanja su iz pisma podrške koje je pročitano tokom skupa.

(Srpskainfo)