fbpx

Poziv za učešće na Prvom međunarodnom Festivalu savremene žene

Zabiljezene poster final 1

Prvi međunarodni Festival savremene žene okuplja 1.000 najistaknutijih uspješnih dama iz BiH i regije, koje će svojim motivacijskim govorima, kroz različite panele, predavanja ili radionice inspirisati sve prisutne, a naročito nove mlade generacije.

Festival će se održati 19.-22.04.2018. u Tuzli.

Na Festivalu se očekuje prisustvo  najuticajnijih dama, kao što su predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, te premierka RS Ana Brnabić, ambasadorice, javne  ličnosti, umjetnice, ali i druge aktivne žena iz Evrope i svijeta, koje su se svojim aktivnostima  dokazale i doprinijele pozitivnim promjenama u svojim okruženjima.

Uz maksimalnu pažnju medijskih kuća iz BiH i regiona, podržat ćemo deklaraciju o jednakosti spolova i dati svoj doprinos, u vidu pisanog  dokumenta, pod nazivom: “Tuzlanska deklaracija”.

Deklaraciju ćemo  uručiti svim BH političkim strankama, kako bi ih uvrstili u svoje statute, te nakon izbornog procesa preuzeli odgovornost za njenu implementaciju i osigurali provedbu na lokalnom, ali  i državnom nivou.

Sastavni dio Festivala savremene žene će biti i EXPO – Sajam ženskog stvaralaštva, koji će omogućiti svim ženskim udruženjima i kreativnim radionicama, NVO iz različitih oblasti života i rada, da na jednom mjestu prezentiraju svoje aktivnosti i radove, kroz ovaj sajamski dio.

Želimo iskoristiti ovu priliku, pozvati i Vas, da svojim prisustvom kao učesnik/izlagač uveličate i date svoj doprinos ovoj jedinstvenoj manifestaciji u regionu.

Više informacija o Festivalu Savremene žene možete pronaći na službenoj stranici festival.zenski.ba, a za sve dodatne informacije vezano za Vaš eventualni angažman  na Festivalu, buditi slobodni da me kontaktirati putem e-maila ili telefonom.

U prilogu Vam dostavljam brošuru projekta Festivala Savremene žene: info_tuzla_festival žene bhs

Posuđeno sa: Mreža-mira