fbpx

Poziv za radionicu "Građansko novinarstvo"

citizen journalism

Portal "Impuls" poziva sve zainteresovane građane da se prijave na radionica "Građansko novinarstvo" koja će se održati 6. jula 2018. u hotelu Bosna u Banjoj Luci.

Autor: impulsportal.net

Polaznici seminara upoznaće se sa nastankom i osnovama građanskog novinarstva, primjeni novih alata koji omogućavaju brži protok informacija, kako kreirati relevantan sadržaj, a zadržati profesionalnu razinu priče i pri tome postati dio otvorene online redakcije.

Predavači na radionici "Građansko novinarstvo" su bloger Srđan Puhalo sa temom „Blog i društvene mreže u službi građana“ i Feđa Kulenović, nezavisni informacijski stručnjak, s temom "Online društvene mreže kao alati građanskog novinarstva".

Građansko novinarstvo je model koji dopušta ulazak konzumentima medija u njima dugo nedostupnu sferu. Multimedijalno doba nam dopušta da kao građani budemo aktivni kreatori medijskog prostora. Novinarstvo se neprestano bori sa povjerenjem svoje publike, a da bi vratili i zadržali pozitivnu reputaciju sve više uključuju građane u kreiranje svog sadržaja.

Polaznici radionice dobiće priliku da svoje vještine pisanja iskažu u formi bloga, lične refleksije, a tri najbolja teksta će biti novčano nagrađena i objavljena na našem portalu Impulsportal.net i na partnerskom portalu o kulturi sjećanja www.dwp-balkan.org koga uređuje forum ZFD.

Radionica „Građansko novinarstvo“ održaće se 6. jula u Hotelu Bosna sa početkom u 11:00 časova. Svi zainteresovani za učešće treba da ispune prijavu i pošalju na email adrese Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. i Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.  sa naznakom „Za radionicu Građansko novinarstvo“, najkasnije do 2. jula.

Prijavu možete preuzeti OVDJE

O rezultatima  konkursa prijavljeni će biti obavješteni od 3. do 5. jula.

Organizator nije u mogućnosti da pokrije putne troškove učesnicima koji dolaze van Banje Luke.