fbpx

Poskupljenje smještaja u studentskom domu “Nikola Tesla” u Banjaluci nije isključeno

O cijenama smještaja u Studentskom domu “Nikola Tesla” u Banjaluci nadležni će razgovarati narednih dana, a kako navodi direktor ove ustanove pojeftiniti sigurno neće, ali se još ne zna da li će možda poskupjeti.

1dom studrntski

Zoran Babić, direktor banjalučkog studentskog doma, rekao je da će Upravni odbor razgovarati o korekcijama cijena smještaja koje u prvom i drugom paviljonu iznose 20 KM za trokrevetnu sobu i 25 KM mjesečno za dvokrevetnu, te da imaju obavezu da do 1. novembra donesu odluku o cijenama smještaja za školsku 2017/2018. godinu.

“Prema pravilniku iz 2009. godine, mi smo trenutno drastično ispod nivoa cijena koje studenti treba da plaćaju”, kazao je Babić.

Dane Malešević, ministar prosvjete i kulture RS, nakon jučerašnjeg obilaska prvog paviljona naveo je da nema informaciju da će biti poskupljenja, te da će o tome zauzeti stav ukoliko dobije prijedlog o promjeni.

Ljubiša Karlica, predsjednik Skupštine studenata u banjalučkom domu “Nikola Tesla”, komentarišući moguće promjene u cijenama kaže da još nije bilo riječi o povećanju, ali ako do toga dođe da studenti to neće podržati.

Prilikom obilaska prvog paviljona ministar Malešević je najavio da će nakon rekonstrukcije ovog paviljona, koja napreduje planiranom brzinom, raditi i na drugom paviljonu, a posla ima i na trećem.

“Cilj je da se uslovi starijih paviljona približe onima u četvrtom”, rekao je Malešević. Dodao je da je u prvom paviljonu postavljena nova stolarija, te da je trajno riješen i problem zagrijavanja sanitarne vode.

“Sada je u prvom paviljonu bolja situacija što se tiče smještaja i stolarije, sobe će nam biti toplije. Toplotni sistem vode je sada trajno riješen u prvom i drugom paviljonu. Prethodnih godina smo ostajali bez tople vode tokom zime, a ove godine taj problem nećemo imati. Nije idealno, ali nastojaćemo da za godinu dana napravimo slično stanje kao u četvrtom paviljonu”, kazao je Karlica.

U toku je konkurs za smještaj brucoša i studenata master studija u banjalučki studentski centar. Brucoši, koji od ove godine mogu konkurisati i za smještaj u četvrtom paviljonu, bi se već početkom oktobra mogli naći u studentskim sobama, dok za starije studente konkurs traje duže.

(Nezavisne)