fbpx

Političar iz Nevade osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva novinara

Političar iz Nevade osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva novinara

 Foto: Agencije

Bivši političar iz Nevade osuđen je na doživotni zatvor nakon što je proglašen krivim za ubistvo novinara Jeffa Germana u septembru 2022.

Dok je predsjedavajući porote čitao osuđujuću presudu, bivši javni administrator okruga Clark Robert Telles spustio je pogled i odmahnuo glavom.

Telles je osuđen na doživotni zatvor s pravom na uslovni otpust nakon minimalno 20 godina odsluženja kazne.

Na konferenciji za novinare nakon objave presude, okružni tužilac Clark Steven Wolfson zahvalio je poroti na njenom radu na slučaju.

"Današnja presuda treba da pošalje poruku, a ta poruka je jasna poruka da se neće tolerirati bilo kakvi pokušaji da se ušutkaju mediji, ili da se ušutka ili zastraši novinar ", rekao je Wolfson.

Tužioci su rekli da je bivši javni administrator okruga Clark Robert Telles (47) izbo novinara Las Vegas Review-Journala na smrt nakon što je German razotkrio korupciju u njegovom uredu, uništivši i njegovu političku karijeru i brak. Germanova priča detaljno opisuje navodno neprijateljsko radno okruženje u Tellesovoj kancelariji, uključujući maltretiranje, odmazdu i "neprikladan odnos" između Tellesa i osoblja, što je Telles negirao.

BHRT/Agencije