fbpx

Policajac tukao suprugu na ulici, vukao je po asfaltu?

1nasilje

BANJALUKA - Tridesetosmogodišnji V.K., policajac iz Banjaluke, osumnjičen je da je nasred ulice tukao svoju suprugu te je vukao po asfaltu u banjalučkom naselju Lauš. 

Nezvanično saznajemo da su ga prijavile komšije, koje su, kako tvrde, ovaj mučan čin posmatrale, a on je potom uhapšen.

"Sumnja se da je on prema supruzi bio nasilan duže od deset godina", otkriva izvor "Nezavisnih".

Na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, tom pripadniku MUP-a RS, zaposlenom u Upravi za obezbjeđenje ličnosti i objekata, potom je određen pritvor.

Iza brave ga je smjestio Osnovni sud u Banjaluci, nakon zahtjeva postupajućeg tužioca, koji tog policajca tereti za nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

"Osumnjičeni je 6. maja, oko 19 časova, u Banjaluci, u Karađorđevoj ulici, vršio fizičko i psihičko nasilje nad svojom suprugom, a u prisustvu njihove maloljetne djece", saopštila je Mira Miletić, sekretar Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Očevici su ispričali da je V.K., kada je napao suprugu, bio veoma brutalan.

"U jednom momentu izvukao je suprugu iz auta, u kojem je sjedila, a zatim je počeo tući i vući po asfaltu. Sve je gledalo njihovo dvoje maloljetne djece, koja su vrištala i plakala", ispričali su očevici.

Tužilac je odlučio da zatraži pritvor osumnjičenog nasilnika kako ne bi ometao krivični postupak uticajem na svjedoke. Strahovalo se, takođe, da će tridesetosmogodišnjak ponoviti krivično djelo.

Osim toga, pritvor je predložen i zbog vanrednih okolnosti, jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina. Pa i teža!

Odlukom da se ovom policajcu odredi pritvor, on je odvojen od djece i supruge, kako, eventualno, ona ponovo ne bi bila njegova meta. Budući da je riječ o porodičnom nasilju, identitet osumnjičenog i ostali detalji nisu saopšteni.

V.K. je, kako nam je potvrđeno, suspendovan do okončanja istrage koja se protiv njega vodi.

Danica Gnjatović, portparol MUP-a RS, potvrdila nam je da će prema ovom policajcu biti preduzete mjere u skladu s Pravilnikom o disciplinskoj odgovornosti.

(Nezavisne)