fbpx

POČELO UKLANJANJE ZELENOG MOSTA Uskoro gradnja novog

3zeleni most

Uklanjanje Zelenog mosta počelo je juče, potvrdio je Radenko Crnogorac, direktor preduzeća “Prijedorputevi”, koje izvodi ove radove.

“Most bi trebalo da bude uklonjen u narednih 15 dana. Možda radovi budu gotovi i prije, ali ipak želimo da ostavimo nekoliko dana kao rezervu u zavisnosti od vremena i vremenskih prilika”, rekao je Crnogorac.

Dodao je da bi odmah nakon uklanjanja starog mosta trebalo da počne gradnja novog mosta.

Od juna prošle godine zabranjen je saobraćaj na Zelenom mostu zbog trule konstrukcije i jer je ustanovljeno da nije bezbjedan.

Ugovor o izgradnji novog mosta potpisan je 14. juna, a potpisali su ga gradonačelnik Igor Radojičić i Radenko Crnogorac, direktor preduzeća “Prijedorputevi”.

Novi most na mjestu starog, koji će spojiti Obilićevo i Kočićev vijenac, biće puno moderniji, sa dvije trake, dužine 80 i širine 40 metara, a na njemu će biti i pješačke i biciklističke staze, te rasvjeta i vidikovac.

Vrijednost izgradnje novog mosta je oko 2,2 miliona KM, a rok za izvođenje radova je pet mjeseci. Pored mosta planirana je i izgradnja pristupnih saobraćajnica.

Mještanka Obilićeva koja živi u blizini Zelenog mosta kaže da joj je drago što je počelo njegovo uklanjanje.

“Neophodno je da se što prije izgradi novi most na mjestu starog Zelenog mosta jer mnogi ljudi moraju ići okolo kako bi sa Obilićeva došli do Kočićevog vijenca”, objasnila je ona.

Uskoro gradnja mosta u Gradini

Izgradnja mosta na lokalnom putu Gradina – Kaure – Šalići preko rijeke Dragočajke u zaseoku Gradina trebalo bi uskoro da počne, jer je ovih dana izabran izvođač radova.

“Javna nabavka je uspješno okončana i za izvođača radova izabrano je preduzeće ‘Građenje Đurić’. Vrijednost posla je oko 50.000 KM”, rekli su u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Istakli su da će izgradnjom novog mosta saobraćajna povezanost ovih naselja biti podignuta na viši nivo. Novoizgrađeni most će biti armirano-betonske konstrukcije, dužine deset i širine pet metara.

(Nezavisne)