fbpx

Počelo asfaltiranje "parkića" u Banjaluci

3parkic

BANJALUKA - U okviru rekonstrukcije dijela centralne pješačke zone grada počelo je asfaltiranje popularnog "parkića", odnosno završna faza grubih radova pred predstojeće postavljanje završnog sloja.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve naglasili su da bi u narednih sedam dana trebalo da bude postavljena i asfaltna podloga u dijelu gdje će se nalaziti klupe i gdje će biti zasađen drvored.

"Naš plan je da u narednih deset dana počne postavljanje granitnih ploča i da do tada bude zasađen novi drvored. Međutim, dinamika radova u prvom redu zavisiće od vremenskih prilika, jer će u slučaju lošeg vremena ovi rokovi biti pomjerani", kazali su u Odjeljenju.

Rekonstrukcija pješačke zone u centru grada, na potezu od hrama Hrista Spasitelja prema spomeniku banu Milosavljeviću, počela je 20. septembra, sa predviđenim rokom trajanja od četiri mjeseca.

"Ovim radovima predviđeni su popločavanje granitnim pločama, izgradnja nove rasvjete, mobilijara, oborinske kanalizacije i instalacija, dok će dijelom biti obnovljen i postojeći drvored", objasnili su u Gradskoj upravi.

Izvođač radova je preduzeće "Kozaraputevi", a ugovorom su precizirani radovi u vrijednosti od oko 400.000 KM.

Sugrađanka Snežana G. kazala je da se nada da će "parkić" biti što prije završen, te da je šteta što će za novogodišnje praznike ovo šetalište biti zatvoreno. 

(Nezavisne)