fbpx

ODGOVOR VUKANOVIĆU Nedopustivo korišćenje “alata” punih mržnje prema ženama

5vukanovic

Novinarka i aktivistica u borbi za ženska prava Milkica Milojević smatra da žene po rodnoj osnovi ne treba eliminisati iz borbe za vlast, te da je nedopustivo korišćenje “alata” punih mržnje prema ženama.

Komentarišući stav kandidata SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini RS Nebojše Vukanovića da nikada ne treba predati vlast u ruke “neuravnoteženim ženama koje svojim devijantnim ponašanjem mogu da ugroze funkcionisanje RS”, Milojevićeva je rekla da to što je neko ženskog roda ne znači da ne može biti relevantna takmičarka u borbi za najviše pozicije vlasti.

Ona je konstatovala da su to veoma ružne riječi, koje nisu dopuštene u normalnim društvima.

– U svakom slučaju imamo pojavu koja se ponavlja iz kampanje u kampanju, a to je da se u borbi za glasove upotrebljavaju “alati” koji su apsolutno nedopustivi i puni mržnje prema ženama – kaže Milojevićeva, ističući da ne može na osnovu toga što je neko ženskog ili muškog roda biti diskvalifikovan u predizbornoj kampanji.

Vukanović je na svom blogu objavio tekst u kojem je naveo da nedavni intervju koji je dala nekadašnja predsjednica RS Biljana Plavšić treba da bude opomena da “više nikada ne budemo slabi i naivni, i ne predamo vlast u ruke neuravnoteženim ženama koje svojim devijantnim ponašanjem mogu da ugroze funkcionisanje Srpske”. U ovom tekstu Vukanović je Plavšićevu nazvao “zlom babom”.

Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović izjavila je Srni da su navodi blogera i novinara Nebojše Vukanovića uvreda za sve žene, te da takve tvrdnje može samo on i da smisli.

– Vukanović je pokušao da blati žene upravo u trenutku kada je Željka Cvijanović kandidat SNSD-a za predsjednika RS –  rekla je Tešanovićeva.

(Srpskainfo)