fbpx

Obnova banjalučkog Kastela: Uskoro uređenje još jedne kule

3kastel

BANJALUKA - Radovi na rekonstrukciji još jedne kule na tvrđavi Kastel, u vrijednosti od oko 100.000 KM, trebali bi početi na proljeće. Radi se o obnovi devastiranog prostora u kojem se svojevremeno nalazio ugostitetljski objekat.

U okviru priprema za realizaciju ovog projekta, Odjeljenje za komunalne poslove raspisalo je tender za rekonstrukciju još jedne kule i pratećeg bastiona.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, kaže da početak radova zavisi od završetka javne nabavke, ali se očekuje da bi građevinci mogli ući na teren krajem marta ili početkom aprila.

"U pitanju je dio tvrđave gdje je nekada bio smješten ugostiteljski objekat, a sada je taj prostor devastiran. Sredstva za ovaj projekat predvidjeli smo u budžetu za ovu godinu i nadamo se da će radovi biti izvedeni kvalitetno i u roku od 90 dana po uvođenju izvođača u posao", rekao je Bilčar.

U okviru napora za revitalizaciju neobnovljenog dijela tvrđave Kastel, nedavno su aktivirani i radovi na ulaznoj kuli čije je krovište izgorjelo u požaru 2013. godine. Ove radove, vrijedne oko 50.000 KM, izvodi beogradsko preduzeće „Koto“.

Prošle godine su, podsjetimo, okončani radovi na rekonstrukciji dijela Kastela u što je uloženo 9,1 miliona KM, koji su osigurani iz sredstava Evropske unije i Grada Banja Luka.

(Nezavisne)