fbpx

Nove teretane na otvorenom na Starčevici i Lazarevu

nove teretane

Izgradnja dvije nove teretane u prirodi trebalo bi da počne narednih dana, nakon što su okončane tenderske procedure i izabran izvođač radova.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac kazao je da će teretane na otvorenom dobiti dva velika naselja Lazarevo i Starčevica.

-U cilju poboljšanja sportsko-rekreativnih sadržaja i stvaranja novih uslova za bavljenje ovim aktivnostima, planirali smo za ovu godinu izgradnju dvije teretane u prirodi. Obezbijedili smo kompletnu tehničku dokumentaciju za gradnju teretana, a ovih dana je okončan postupak javne nabavke na kojem je ovaj posao povjeren preduzeću „Progres gradnja“, po cijeni od 20.000 KM – rekao je Banjac.

Prema njegovim riječima, na Starčevici, sprave će biti postavljene u Bulevaru Desanke Maksimović, dok će u Lazarevu teretana na otvorenom biti izgrađena u blizini Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“.

-Planirano je da u dvije teretane bude postavljeno po 12 fitnes sprava, a izvođač radova ima rok od 30 dana za završetak svih radova. Cijenimo da bi nove teretane u prirodi trebalo da budu završene do kraja jula – naveo je Banjac.

Prilikom odabira lokacija za nove teretane, kako je naglasio, vodilo se računa o tome da budu postavljene na lokacijama gdje je manje sportsko-rekreativnih sadržaja, kao i na lokacijama gdje je primjetna povećana frekvencija rekreativaca.

-Na ovaj način omogućićemo svim zainteresovanim, kako rekreativcima, tako i profesionalnim sportistima da vježbaju u prirodi – zaključio je Banjac.

Prateći trend evropskih gradova, Banja Luka je prije nekoliko godina pristupila izgradnji teretana na otvorenom, tako da već postoje na nekoliko lokacija u gradu, i to: u Parku “Mladen Stojanović”, šetalištu pored Vrbasa – između Rebrovačkog i Venecija mosta, na Banj brdu i u naselju Sime Matavulja.

UNO portal