fbpx

Nikola Kuridža prijavio prijedorske policajce koji su ga brutalno pretukli

23. avgusta, pripadnici CJB Prijedor brutalno su pretukli i priveli Nikolu Kuridžu, aktivistu Centra za mlade KVART iz Prijedora. 26. avgusta Kuridža je slučaj prijavio policijskoj Internoj kontroli.

Nikola Front

Autor: Impuls

Kuridža je za Impuls rekao da je uz Zahtjev za internu kontrolu priložio kopije svojih nalaza (hirurg, ORL, psihijatar), te da se zahtjev odnosi na policajce Dragana Vrkeša i Safeta Čirkića.

Prijedorska policija brutalno pretukla Nikolu Kuridžu, aktivistu i borca za ljudska prava

“Nadležni za internu kontrolu je rekao da ću biti obaviješten u roku od 15 do 30 dana o rezultatima kontrole, mada nije naglašeno da je to zakonski rok”, kaže Kuridža.

O svom zdravstvenom stanju Kuridža kaže: “Još uvijek su prisutni simptomi traume, međutim uz svu moguću medicinsku, terapijsku i prijateljsku pomoć idem ka boljem.

Autoimuno stanje koje je pogoršano napadom mi još uvijek zadaje tegobe, ali se nadam da ću i to prevazići kao što sam uspijevao ranije”.

“Ogromna podrška koju sam dobio sa najrazličitijih strana znači mnogo, posebno me je natjerala da se pitam kako je kada nakon slične ili gore traume niko ne zna za patnju, a pomoć potpuno izostane. Iako je situacija specifična i srećom mnogo ljudi nema slično iskustvo empatija je prisutna i svi/e su mi ponudili/e najrazličitija moguća rješenja. Iskreno, ne znam kako bih prošao kroz sve ovo bez podrške predivnih ljudi, prijatelja i prijateljica” ističe Nikola Kuridža, odlučan da istraje u postupku utvrđivanja odgovornosti policajaca.

M.T.