fbpx

''Ne žele da riješe Davidovo ubistvo''!

765 430 0309858662dbc407d77639ae5a8408b7

Otac ubijenog Davida Dragičevića i građani Banjaluke 206. dan za redom održali su mirno okupljanje „Pravda za Davida“ na Trgu Krajine. Oni traže istinu u slučaju smrti banjalučkog studenta i pitaju nadležne institucije: „Ko je ubio Davida Dragičevića?“

„Pitanje iskreno, za sve ovdje okupljene, ali iskreno. Ko smatra da sve ovo što se ovdje događa, da će završiti institucije ove države i da će se završiti na miran i dostojanstven način, molim vas da digne ruku?“ – pitao je otac ubijenog Davida Dragičevića, Davor Dragičević.

Tišina među okupljenim građanima dala je odgovor na Davorovo pitanje. Povjerenja u institucije da će slučaj ubistva Davida Dragičevića biti riješen, nema. Uprkos tome, Dragičević je ponovio da je rok institucijama da uhapse odgovorne za Davidovu smrt, 14. novembar.

„Ko god se toga dana nađe na mom i Vašem putu, odgovorićemo, prvi ja, na svoj način. U glavi mi je samo slika i snimak djeteta i šta mu rade. Ovog djeteta od 21 godinu, Iliću, Karanu, Lukaču. Gorićete u paklu, obećavam vam“, rekao je Davor Dragičević.

Večeras okupljeni nisu prošetali do neke od institucija u Banjaluci. U znak revolta, predstavnici grupe Pravda za Davida na trg su donijeli stolice, da bi kako kažu odmorili. Iz ove grupe poručili su predstavnicima vladajućih političkih partija i institucija da ne mogu tek tako otpuštati svoje radnike, samo zato što podržavaju borbu za istinu i pravdu ili zato što ne dijele mišljenje svojih šefova.

„Isto tako, ugovori o radu, koje su ljude potpisali prilikom zapošljavanja, nigdje ne stoji da oni u svoje slobodno vrijeme ne smiju da rade šta oni hoće. Ko god je zanemario svoje radne obaveze, to je problem koji treba da se rješava disciplinskim komisijama i ostalim i zna se kako ide procedura. Takvo ponašanje, pogotovo prema samohranim roditeljima, na šta sam ja posebno osjetljiva je nedopustivo. Niko u ovoj državi ne može da bude žrtva takvog terora“, rekla je predstavnica grupe „Pravda za Davida“ Daniela Ratešić-Došen.

Davor Dragičević ponovio je da će imena umiješanih u ubistvo njegovog sina sljedeće sedmice biti objavljena na FB grupi „Pravda za Davida“. Poručio je svim ljudima koji su uz njega i njegovu porodicu da nemaju čega da se boje, jer je ovo borba i za njihovu djecu, a odlazećem predsjedniku RS Miloradu Dodiku da ostaju na Trgu Krajine.

BN TV