fbpx

Najveća bundeva u Hrvatskoj teži 420 kilograma

4bundeva

ZAGREB - Bundeva teška čak 420 kilograma pobijedila je na 13. tovarničkom jesenskom festivalu koji organiziraju opština Tovarnik i Odbor za sprovođenje festivala.

Na tradicionalnom festivalu učestvovalo je stotinjak izlagača, a pobjedu je odnio Zvonimira Tišnjera iz Nove Subocke ispred Ivana Udovičića iz Beravaca i Đorđa Vukadinovića iz Jarka (Vojvodina) čije su bundeve imale istu težinu od 340 kilograma i tako podijelili drugo i treće mjesto.

“Već godinama pokušavam uzgojiti ovakvu bundevu i tek sad sam uspio. Nije to lak posao. Morate svakodnevno bdjeti nad sadnicama i opskrbljivati ih dovoljnim količinama đubriva i vode - rekao je Tišner.

Po njegovim riječima, divovskim je tikvama dnevno potrebno i nekoliko stotina litara vode, ovisno koliko je godina sušna.

Predsjednik Organizacionog odbora za sprovođenje festivala Marinko Beljo rekao je kako festival raste iz godine u godinu kako po broju izlagača tako i po broju posjetitelja. 

Bundeva od 420 kilograma dobila je titulu najveće, i to ne samo u Tovarniku i Hrvatskoj nego, prema dostupnim informacijama, i u široj regiji.

(Fena)