fbpx

Na autobuskim stajalištima uskoro novi redovi vožnje

3vozni red

Putnici javnog prevoza žale se da ne mogu da pročitaju red vožnje na autobuskim stajalištima, jer je većina ovih naljepnica po gradu pocijepana i išarana

“Znam samo da linija ide na svakih 20 minuta, ali tačno vrijeme ne znam. Značilo bi mi da mogu pročitati termine polaska, a još bi bolje bilo da na svakom stajalištu piše kada tačno autobus stiže na to mjesto, kao u nekim većim gradovima” – kaže studentkinja Milena koja putuje iz Lazareva, a sa njenim mišljenjem saglasni su mnogi građani koji koriste javni saobraćaj.

Iz Gradske uprave odgovaraju da lani nije bilo novca za ovaj posao, ali da će ove godine definitivno biti postavljeni novi redovi vožnje na stajalištima, kojih na području Banjaluke ima čak 600.

“Ove godine imamo 100.000 KM na raspolaganju u budžetu i nastojaćemo da ispunimo tu obavezu prema putnicima. Imali smo ideju da uvedemo neke novine kako bi ova usluga bila još bolja, ali za sada nećemo improvizovati, natpisi sa redovima vožnje biće odštampani kao i do sada” – rekao je načelnik Odjeljenja za saobraćaj Slaviša Sandić.

Izvor: Srpskainfo/ Nataša Telebak