fbpx

"Marija Antoaneta našeg doba"

1antoaneta

Francuska kraljica Marija Antoaneta izazvala je bijes i očaj gladnog naroda uoči Velike francuske buržoaske revolucije, kada je okupljenoj gladnoj sirotinji koja je vapila za korom hljeba poručila „Ako nemate hljeba, jedite kolače“!

Poslanica SNSD-a Milica Marković je profesor francuskog jezika i veliki frankofonista, pa nije nimalo čudno što je nakon usvajanja akciza parafrazirala Mariju Antoanetu i krajnje licemjerno i bezobrazno poručila narodu da dodatno stegne kaiš.

„Poznato je meni da kada dođe do poskupljenja goriva da će doći i do poskupljenja ostalih namirnica i usluga, ali šta se tu može. Ovo mi moramo usvojiti i SNSD će glasati za izmjene. To će nam donijeti nove investicije. Vi morate i u svojoj kući da se stisnete i uzmete sami od sebe da bi kasnije nešto dobili i imali. Moramo svi podnijeti određenu žrtvu i deo tereta. To je normalno i to treba da bude jasno svim građanima. Ovo se radi zbog njih. Bilo je takvih izmjena poreza i u prethodnom periodu i niko se nije bunio. Bilo je i poskupljenja goriva pa su ljudi sve izdržali, i sada će. Ovdje je važan stav stručnjaka iz entitetskih vlada i Savjeta ministara BiH, koji kažu da nam je ovo potrebno“ poručila je Milica za Buku, a prenose Blic i ostali mediji.  

Milica Prada Marković, koja je ovaj nadimak dobila po omiljenoj Modnoj kući iz Milana i crvenoj „prada“ liniji, i sama će ličnim primjerom posvjedočiti o podzivništvu, odricanju i skromnosti, pa će se u narednom periodu odreći omiljene „Prade“ i oblačiti u nešto jeftinijim buticima „Armanija“ i „Versaćija“. Osim toga u šoping se više neće ići u daleki Pariz, Brisel, Strazbur ili Frankfurta, već će iz Bijeljine skoknuti do obližnjeg Beograda, što će takođe značajno smanjiti troške.                                        

Ne znamo koliko će Milica Prada Marković, i ostali poslanici koji su glasali za povećanje akciza, stegnuti kaiš oko svog stomaka, ali ovakve krajnje neprimjerene i licemjerne izjave sigurno će izazvati gnjev, bijes i revolt kod naroda. U najmanju ruku je bezobrazno da Milica Marković, ili njene kolega Lazar Prodanović i Nikola Špirić, koji u skupštinskim klupama sjede još od davne *96. ili *98. godine, te ostali poslanici koji su glasali za akcize a samo su na ime plata u poslednjih 11 godina uzeli 700 000 maraka, pozivaju siromašni narod na nove žrtve i stezanje kaiša, kako bi oni i njihovi korumpirani partijski šefovi uzimali nove kredite i trošili stotine miliona maraka.  

Ova sramna izjava Marije Antoanete našeg doba, i licemjerno pozivanje porobljenog naroda na nove žrtve i odricanja zarad njihovog luksuza i bogatsva, sigurno će ući u anale političkog života i parlamentarizma kao izrazit primjer osionosti, primitivizma, licemjerstva i bahatosti jedne političke skupine.

Nakon što je francuska kraljica, supruga kralja Luja 16, poručila narodu da umjesto hljeba jede kolače završila je na vješalima, jer su tada bila takva vremena. Ne želim praviti nikakve aluzije, i nadam se da me niko neće pogrešno razumjeti, ali ostaje da se vidi da li će narod kazniti sve beskrupulozne Marije Antoanete našeg doba, i da li će na izborima narednog oktobra oni završiti svoje sramne, i po narod i državu pogubne karijere na političkim vješalima.

http://nebojsavukanovic.info/