fbpx

Legenda o Safikadi i dajak za privlačenje turista u Banju Luku

turisti BL

Banja Luka bilježi porast broja turista, a uz nove zabavno-kulturne sadržaje očekuje se i veća posjeta u ovoj godini- rečeno je danas na promociji ljetne turističke sezone Banjaluka 2018″.

Direktorica Turističke organizacije Banje Luke Irena Radojević je istakla da je turistima u ovom gradu najzanimljiviji adrenalinski i festivalski turizam, te da su među gostima popularni i sportovi na Vrbasu, rafting, kajak, dajak…, te sportske i muzičke manifestacije planirane tokom ovog ljeta.

-Od sutra ćemo na regionalnim tržištima promovisati sve ono što Banja Luka ovog ljeta nudi, jer su turisti iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije najbrojniji po broju ostvarenih posjeta – istakla je Radojević.

Predsjednik “Nekar Dajak kluba” Andrej Zamolo je za narednu godinu najavio izgradnju pristaništa na tri lokacije na Vrbasu za dajake, što će olakšati turističke ture, a pomoći i razvoju ovog kluba.

-Dajakaštvo i dajak čamac su banjalučka priča, tradicija stara nekoliko vijekova – rekao je Zamolo i istakao da svakodnevno raste interesovanje, posebno mladih, za školu dajakaštva.

I Natalija Trivić, načelnica banjalučkog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku je najavila izgradnju “Parka ljubavi-Safikada”.

-Legenda o Safikadi ne znači ništa, ukoliko nemamo turističku atrakciju koja će pričati tu ljubavnu priču – dodala je ona.

Za ovo ljeto su najavljeni Nektar FreshWave festival, Demofest, Kastel rok fest, Kozara etno, Ljeto na Vrbasu, te Kočićev zbor.

 

Fena