fbpx

Kupovina farme: Kinezi odustali?

1kinezi

Kineski investitor odustao je od kupovine govedarske farme ''Farmland'', prenosi portal Žurnal. Iz Vlade poručuju da nemaju informacija jer je to privatna firma, a u ''Farmlandu'' su komentar najavili za sutra.

Izvori iz Vlade na koje se poziva portal Žurnal tvrde da su kineski kupci odustali od kupovine govedarske farme ''Farmland'' iz Nove Topole. 

Prema ranijim najavama i zvaničnim informacijama, ''Farmland'' je kineskom investitoru prodat za 24 miliona evra. Prema najnovijim, nezvaničnim informacijama kineski investitor je odustao jer je procijenio da ta govedarska farma ne vrijedi toliko. 

Predsjednik Vlade Željka Cvijanović, zvanično, nema nikakvih informacija o odustajanju kineskog investitora.

Predsjednik upravnog odbora ''Farmlanda'' Predrag Zgonjanin danas nije želio ništa da komentariše tvrdeći da je van zemlje a rekao je i da bi dostupan za izjavu mogao da bude sutra. Poslanik SDS-a i član skupštinskog odbora za poljoprivredu Miladin Stanić takođe nema zvanične informacije, ali kaže da ga vijest o odustajanju kineskog investitora ne bi iznenadila.

Inače, ''Farmland'' je jedna od afera koju spominje opozicija u Republici Srpskoj. Projekat ''Farmland'', iako je u njega Srpska uložila desetine miliona, na kraju je propao. 

Vlasnik farme je Dragan Vasiljević, a samo radnicima koji su nekoliko puta protestom tražili svoj novac, ta firma ostala je dužna oko 300 000 maraka. ''Farmland'' je do samo prije nekoliko godina bila najveća govedarska farma u Republici Srpskoj.

(BN televizija)