fbpx

Kineski radnici za devet sati izgradili željezničku stanicu (VIDEO)

2kineski radnici

Kinezi su još jednom pokazali svoju nevjerovatnu učinkovitost na poslu. 1 500 radnika izgradilo je željeznicu za samo devet sati.

– Oko 1 500 kineskih radnika provelo je samo devet sati popločavajući prugu za novu stanicu u Fujian provinciji u južnom dijelu Kine. Sedam vozova i 23 bagera korišćeno je za taj posao – izjavio je supervizor radova, prenosi “Dejli mejl”.

Video kojim je zabilježen ovaj događaj, pokazuje radnike koji povezuju tri velike željeznice – Ganlong, Genruilog i Zhanglong sa novom Nanlong. Oni su za ovo vrijeme postavili i neophodnu signalizaciju i prateću opremu za nadgledanje stanja na prugama.

 

Kineska novinska agencija Sinhua saopštila je da su se radovi odvijali na Nanlong željezničkoj stanici u gradu Longjan. Počeli su 19. januara i završeni već narednog dana.

– Projekat je završen tako brzo zato što su radnici bili podijeljeni u sedam jedinica kako bi simultano radili različite poslove – rekao je Zhan Daosong, zamjenik menadžera kineske kompanije “Tiesiju Civil Engineering Group”, koja je zadužena za izgradnju željeznice.

Očekuje se da će gradnja Nanlog željezničke pruge biti gotova do kraja ove godine. Biće dugačka 246 kilometara, i treba da spoji glavni transport između jugoistočnog dijela Kine i centralnu Kinu. Vozovi će na njoj moći da razviju brzinu do 200 kilometara na čas.

(Blic)