fbpx

Jesenja akcija čišćenja grada: Pogledajte raspored odvoza otpada po naseljima!

3ciscenje grada

Jesenja akcija čišćenja i uređenja grada počinje u ponedjeljak, 16. oktobra i trajaće sve do 10. novembra.

“Namjera nam je da sugrađanima omogućimo da sav otpad koji imaju, izuzev građevinskog, iznesu na mjesta koja su određena za to. Želimo da građani iznesu što više krupnog otpada i starih stvari, zatim da se prikupi što više opalog lišća, otpada i smeća iz rijeka i potoka”, rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

On je podsjetio da je akcija uređenja grada uspješno provedena i na proljeće, te da je uz tu akciju i ova jesenja – u cilju što čistijeg grada i sprečavanja stvaranja divljih deponija.

“I ovu akciju provodimo u saradnji sa građanima, školama, ustanovama i udruženjima, te uz koordinaciju sa mjesnim zajednicama i preduzećima „Čistoća” i „Eko euro tim”, koja će odvoziti otpad. Otpad će se moći odložiti u postavljene kontejnere, kao i na druga mjesta pristupačna vozilima za odvoz”, kazao je Bilčar.

On je ovom prilikom pozvao sugrađane da se uključe u ove aktivnosti, podsjećajući da je akcija jesenjeg čišćenja i uređenja grada prvi put organizovana 2013. godine.

Inače, jesenja akcija čišćenja i uređenja grada biće podijeljena na dva dijela. U periodu od 16. do 30. oktobra, akcijom će biti obuhvaćene gradske mjesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banja Luka – Jajce i platou Manjače. Od 30. oktobra do 10. novembra, akcija će se provoditi u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju magistralnom putu Banja Luka-Prijedor i putu Banja Luka – Bronzani majdan.

Raspored akcije po mjesnim zajednicama možete pogledati ovdje.

(banjaluka.net)