fbpx

Independent uvrstio BiH i Banjaluku na listu najpoželjnijih turističkih destinacija za 2019.

Banja Luka Banja Luka Tourism

Banjaluka, Travnik, Mostar i Sarajevo preporučeni su kao poželjna turistička destinacija za 2019. godinu, objavio je britanski Independent u rubrici “Independentova najbolja putovanja”, saopšteno je iz banjalučke Turističke organizacije.

Izdavači, turistički agenti, turistička preduzeća i novinari u okviru teme “Kuda i šta treba raditi u narednoj godini” i uz niz kriterijuma kao što su “vruće destinacije, putovanja koje trebate obaviti ili trend koji morate znati”, biraju najinteresantnije i najpoželjnije destinacije za putovanja.

Prema prognozama “Independentovog” tima za putovanja, BiH bi mogla biti među poželjnim destinacijama, naročito zbog činjenice da će, kako navode, Banjaluka biti povezana s Velikom Britanijom. U preporuci za BiH navodi se da će ove godine biti uvedene aviolinije koje će Banjaluku povezivati sa Belgijom, Bavarskom i Švedskom, te da se očekuje da će se isto desiti i s Londonom.

Od gradova u preporuci “Independenta” osim Banjaluke pominju se Travnik, Mostar i Sarajevo, a turistima se predlaže i da posjetu BiH iskombinuju s posjetom istočnoj Hrvatskoj.

“U posljednjih pet godina Banjaluka je bila u vrhu poželjnih turističkih destinacija po izboru Discovery kanala i to zahvaljujući rijeci Vrbas i raftingu što nam je omogućilo prepoznatljivost na svjetskoj turističkoj mapi. Međutim, preporuka Indenpendenta je direktan poziv da se posjeti gradsko jezgro koje obiluje kulturno-istorijskim i religijskim znamenitostima koji svjedoče o minulim vremenima, neobičnoj arhitekturi, gastronomskoj ponudi i nizu festivala i manifestiacija koji čine Banjaluku gradom događaja. Takođe, oni daju upute kako stići do našeg grada što je veoma značajno za turiste al i za nas ovdje”, rekla je direktorica Turističke organizacija grada Banjaluka Irena Radojević.

(FENA)