fbpx

Gdje je Nenad Radinković?

765 430 e40220a4d9709a82ea85c2c4317e5b68

Nenad Radinković je 2012. godine pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj je stradao Nikola Đurović. Radinković je navodno osuđen i na osam godina zatvora u Francuskoj zbog trgovine oružjem.

Međutim, Nenad Radinković trenutno nije u zatvoru, ni u Francuskoj niti u Republici Srpskoj. Radinković je krajem prošlog mjeseca, tačnije, 22. aprila hapšen u Bosanskom Petrovcu. Tvrde to izvori BN TV koji su bili u ugostiteljskom objektu gdje se sve i odigralo.

Prema izvoru BN TV, Radinković je uhapšen zbog narušavanja javnog reda i mira i omalovažavanja policajca.

‘’Bio je u drustvu jednog policajca u civilu iz Drvara. Ne znam koje je dokumente imao na svoje ili tuđe ime i javno se hvalio svojim poznanstvom sa visokorangiranim, najvišim ljudima MUP-a. Nije mu to pomoglo pa je uhapšen. O daljem postupanju trebalo bi pitati u MUP-u USK’’ – naveli su naši izvori.

Portparol MUP-a USK je na bolovanju. Poručeno nam je da se obratimo nekome u MUP-u. To samo uradili, ali na naš mejl nije bilo odgovora, a ni na telefonske pozive.

Međutim, u policijskom biltenu od 23. aprila je navedeno da je evidentirano jedno narušavanje javnog reda i mira – naročito drsko ponašanje i omalovažavanje OSL-a.

Policija Republike Srpske za ove informacije ne zna.

‘’Da li je MUP-u poznato gdje se nalazi Nenad Radinković?

– Ako mislite na lice koje je pravosnažno presuđeno za saobraćajnu nessreću u kojoj je stradao Đurović, mislim da se nalazi u Francuskoji da je za njim raspisana Interpolova potjernica.

Da li imate informaciju da je krajem aprila hapšen u Bosankom Petrovcu?

Ta informacija nama nije poznata’’ – odgovorio je direktor Policije RS Drako Ćulum.

Na Interpolovoj stranici kada se upišu podaci Nenada Radinkovića – rezultata nema. Međunarodna potjernica MUP-a RS je raspisana. Osnovni sud Banjaluka je donio 17. aprila 2014. godine naredbu za raspisivanje međunarodne potjernice. Isti taj sud ne zna ništa više kada je u pitanju Nenad Radinković.

‘’Osnovni sud Banja Luka ne zna tačan datum kada je osuđeni stupio na izdržavanje zatvorske kazne u Francuskoj, niti kada će je izdržati, tako da se ne zna hoće li i kada stupiti na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od četiri godine po presudi Okružnog suda Banja Luka br. 11 0 K 009780 12 K od 26.11.2012. godine’’ – piše u odgovoru Osnovnog suda Banja Luka.

Zanimljivo je da su naredbe aktivne do 9. jula 2023. godine, kada će nastupiti apsolutna zastara za izvršenje izrečene kazne zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je život izgubio Nikola Đurović.

BN TV