fbpx

Eksplodirala rafinerija u Bosanskom Brodu, ima ozlijeđenih

bbvelika1200px

VEČERAS oko 21:30 došlo je do silovite eksplozije rafinerije u Bosanskom Brodu. 

Eksplozija se jako osjetila i s druge obale Save, u Slavonskom Brodu. Iz hrvatskog centra 112 zasad nemaju nikakvih informacija o ovom događaju.

Iz Državne uprave zaštite i spašavanja također kažu da zasad o incidentu znaju tek ono što im građani javljaju. Građani Slavonskog Broda su uznemireni, rekli su nam u DUZS-u.

Iz brdskog dijela plamen, koji se diže visoko, jasno se vidio i 15-ak minuta nakon eksplozije praćene detonacijom. 

Vatrogasci na terenu, ozlijeđeno nekoliko radnika

Ilija Jovičić, načelnik općine Bosanski Brod je za RTRS kazao da su sve vatrogasne jedinice na terenu. Potvrdio je da je u eksploziji ozlijeđeno nekoliko radnika radnika, dodavši kako je eksplodiralo postrojenje broj 4 u brodskoj rafineriji. 

Bosansko-hercegovački portal Dnevni Avaz javlja kako su na lice mjesta upućeni vatrogasci.

Glasnogovornik policije u Doboju je u razgovoru za lokalni portal sbplus potvrdio da je došlo do eksplozije u jednom od pogona rafinerije u Bosanskom Brodu, te kako zasad nemaju podataka o ozlijeđenima.

Čitatelji nam javljaju kako rafinerija u Bosanskom Brodu gori te kako se plamen vidi iz Slavonskog Broda. 

"Sve se zatreslo u Slavonskom Brodu. Mislili smo da je potres, ali je djelovalo poput eksplozije. Strašno", napisao nam je jedan čitatelj.

"Eksplozija je bila izuzetno glasna, kao da je rat opet počeo", napisao nam je drugi očevidac.

"Na brdu iznad Broda tresu se kuće. Zadnji puta se čulo tako kada je u ratu eksplodirala rafinerija u Bosanskom Brodu", piše nam čitatelj.

(Index.hr)