fbpx

Tuzla Kvarc: "Cijena pravde" - "Price of justice"

"Potresan dokumentarac "Cijena pravde" svjedočenje je o uništenju firme "Tuzla-kvarc", nekada prosperitetne kompanije iz Tuzle koja se bavila eksploatacijom kvarcnog pijeska, a koja zbog prijave korupcije u ovoj oblasti godinama trpi žestoku odmazdu od korupcione mreže i beskrupulozne birokratije u Tuzlanskom kantonu - i danas je dovedena do propasti. 

20160425104421 366687

Film 'Cijena pravde' nastao je početkom 2016. godine i donosi priču o 50 uposlenika i njihovim porodicama, koji su se pokušale izboriti za osnovno pravo na život, kao i bolno svjedočenje menadžmenta ove firme i njihovog suočavanja sa nesagledivim užasima koruptivnog sistema u BiH, ucjenama, prijetnjama, lažima i klevetama. Ovaj film samo je mali dio priče o bjesomučnoj korupciji u ovoj državi i ujedno najava za dugometražni film na kojem trenutno radi više ekipa, uključujući međunarodnu koaliciju za zaštitu zviždača, koji ima za cilj da rasvijetli cijelu mrežu korupcije i opstrukcije u Tuzlanskom kantonu."

Film 'Cijena pravde' produciran je od strane Centra za odgovornu demokratiju - COD Luna i podržan od Američke ambasade u Sarajevu. 

Radnicka Prava