fbpx

Dodik zaprijetio Šnjegoti – ostavka ili smjena, opozicija prijeti napuštanjem Skupštine

Podnesi ostavku ili ćemo te smijeniti, Dušku Šnjegoti jasno je poručeno nakon sastanka lidera vladajuće koalicije. Milorad Dodik je glavnom revizoru dao crveno svjetlo i kaže da više nema popravnog.

4snjegota

Dodik je rad glavnog revizora nazvao političkom zloupotrebom.

“Imajući u vidu političku zloupotrebu glavne službe za reviziju i glavne revizije, koji pokušava da različitim tendencioznim informacijama dovede javnost u zabludu oko određenih činjenica, biće pokrenut postupak njegove smjene i smjene tog tima. Nema preispitivanja – biće smijenjen. Bolje bi mu bilo i ja ga pozivam da podnese ostavku, inače ćemo ga smjeniti”, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad.

Na pomen o ostavci, Duško Šnjegota za ATV kaže da ne želi na prvu da komentariše tako ozbiljno pitanje. Tokom dana, za pojedine medije ipak je rekao da ostaje pri svemu što je napisao u revizorskom izvještaju o stanju u budžetu Srspke – koji je naljutio, prvo ministra finansija, a zatim i kompletnu vladajuću koaliciju.

“Čitav koncept je dosta širok, ima različitih nivoa, ali u svakom slučaju radi se o uhodanim standardima koji se primjenjuju u čitavom svijetu”, naveo je Šnjegota.

To je napad na Republiku Srpsku, kao iz topa odgovaraju iz opozicije. Nemoj da podnosiš ostavku, poriučuju u glas glavnom revizoru. Branislav Borenović tvrdi da na sceni napad na jedinu, kako kaže, slobodnu instituciju koja nije pod uticajem vlasti u Srpskoj. I dok iz SDS-a stiže žestoka reakcija, NDP-ov Dragan Čavić nudi potez više.

“Ukoliko se to pojavi na dnevnom redu u Narodnoj skupštini, smjena gospodina Šnjegote, da napustimo parlament i da se u njega ne vraćamo do izbora. Ako ne bude jasnog odgovora naših partnera u opoziciji po ovom pitanju, jasno i otvoreno, uključujući i napuštanje NSRS, ukoliko se ovakve stvari stave na dnevni red. Mi više nećemo biti sastavni dio opozicije”, rekao je lider NDP-a Dragan Čavić.

“Ja sam spreman u tom Parlamentu, zajedno sa svim svojim kolegama, da se pobijem jer ovdje se izgleda neće stvari rješavati ako se dobro ne potučemo u Narodnoj skupštini pa ko bude jači, neka smijeni gospodina Šnjegotu. Da li se možete pobiti sa svima jer čini se da oni ipak imaju vladajuću većinu? – Ma ne bojimo se mi Milorada Dodika i njegovih pulena, koga da se bojimo? Ja ne vidim kako drugačije da zaustavimo eroziju koju čovjek pravi nego da se borimo u Parlamentu na svaki mogući način”, rekao je lider SDS-a Vukota Govedarica.

Nakon objave konsolidovanog izvještaja za korisnike budžeta u prošloj godini, ministar finansija je osuo paljbu protiv glavnog revizora, uz optužbe da ucjenjuje Vladu. Interesantno je da je Duško Šnjegota Tegeltijin bivši saradnik i da je u Glavnu službu došao kao pomoćnik ministra finansija.

A isto tako, baš ova skupštinska većina koja hoće da ga smijeni upravo je izglasala njegovo imenovanje na mjesto glavnog revizora.

(ATV)