fbpx

Do sada uređeno sedam kilometara biciklističke staze u Krupi na Vrbasu

3bic staze

Grupa entuzijasta okupljena na Facebook stranici "Gutači prašine" do sada je uredila oko sedam kilometara staze Bike parka "Klanac" u Krupi na Vrbasu.

Do sada je, kako su istakli, uređeno oko sedam kilometara staze Bike parka sa tehničkim elementima - skokovi, mostovi, dropovi, bentovi, Wall ride.

Branislav Antonić, član Facebook stranice "Gutači prašine", kazao je  da će se brdska staza ove jedinstvene vrste parka u BiH prostirati na 17 kilometara.

3bic staze 1

"Izgradnju Bike parka 'Klanac' počeli smo u maju sa volonterskim kampom. Namijenjen je prvenstveno za Downhill stil u brdskom biciklizmu (MTB)", rekao je Antonić i dodao da se park gradi u okviru projekta "Via Dinarica". 

Prema njegovim riječima, realizaciju projekta  počeli su članovi njihove Facebook stranice "Gutači prašine" uz pomoć članova  Planinarskog društva "Kozara".

3bic staze 2

"Naša ambicija je da napravimo kompleks staza za različite stilove MTB-a i za razne nivoe kondicije i tehničkog znanja vožnje. Staza će da se spušta sa vrha Manjače, 1.239 metara nadmorske visine", rekao je Antonić. 

(Nezavisne)