fbpx

Davor: Moj sin je brutalno ubijen!

1ssrce

Nekoliko stotina građana stajalo je rame uz rame i večeras na Trgu Krajine u Banjaluci. Iako se bliži dva mjeseca kako je David Dragičević smrtno stradao, roditelji i okupljeni oko grupe Pravda za Davida traže istinu, jer kako kažu, institucije je kriju u ovom slučaju.

Četrdeset četvrti dan okupljanja. Četrdeset četvrti dan borbe za istinu i pravdu. Pravdu za tragično nastradalog Davida Dragičevića. Broj okupljenih ljudi na Trgu Krajine u Banjaluci se svakim danom povećava. Svi do jednog traže isključivo istinu u rasvjetljavanju smrti dvadesetjednogodišnjeg Davida. 

Kod Davidovog oca pomiješane emocije. Bol ne jenjava, tuga je potisnuta, a bijes sve veći. Bijes zbog, kako kaže, skrivanja ubica.

"Moj sin je na najbrutalniji način ubijen od strane pripadnika MUP-a u sprezi sa tužilaštvom. Ko je još umiješan u to, doći će vrijeme, saznaće se sve, nemate puno vremena", kazao je Davor Dragičević.

Dragičević je ponovio da je saučesništvo teži zločin nego ubistvo, i da je kazna za to 45 godina zatvora.

"Svi znamo ko su ti saučesnici, nećemo ih ponavljati svako veče. Vidjeli smo danas nove fotografije nakon reobdukcije koja je urađena 28. 3, prve fotografije daj bože da niko ne vidi“, rekao je on.

On je kazao da je njegov sin 24. marta bio živ.

"Moj sin je na najbrutalniji način ubijen od strane pripadnika MUP-a u sprezi sa tužilaštvom. Ko je još umiješan u to, doće vrijeme, saznaće se sve, nemate puno vremena", kazao je Dragičević na Trgu Krajine.

Davor je rekao da su njemu "počeli pakovati svašta".

"Počeli su mi pakovati svašta nešto, to što mi pakujete mene uopšte ne interesuje, za 49 godina nemam nijednu prijavu. Zločinci, to samo pokazuje koliko tonete u svoju raku", rekao je Davidov otac.

On je rekao da sutra neće biti na Trgu Krajine, jer odlazi u Beograd, ali se u četvrtak vraća u Banjaluku, gdje će imati obraćanje na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS.

"Sve i jedan poslanik će se morati jasno izjasniti, da li je David skočio u Crkvenu ili da li je moj sin ubijen od države. Ja svog mrtvog sina ne mogu oživjeti. Ovdje smo zbog nas, naše djece, naše budućnosti, ne mogu ga oživjeti, džaba. Ali mogu uraditi ono što sam obećao, obećao kad se rodio, da ću ga čuvati", rekao je Davor Dragičević.

Još jednom je poručio da će svi odgovorni biti sankcionisani.

"Neću vam oprostiti, vaše ubijanje traje već 26 godina. Bićete sankcionisani, krivično gonjeni do kraja mog života. Sve i jedan, bez obzira ko je", poručio je.

(BN TV)