fbpx

Čavić: Tužilaštvo donijelo odluku o sprovođenju istrage zbog ubistva Davida Dragičevića

765 430 e4bf5ba8dbe9372d0643d61f5f2fe30f

Okružno tužilaštvo u Banjaluci donijelo je naredbu o sprovodjenju istrage protiv NN lica zbog ubistva Davida Dragičevića, rekao je Dragan Čavić, poslanik NDP-a, tokom rasprave o zaključcima Anketnog odbora u Narodnoj skupštini Srpske.

Čavić je naglasio i da je odluka Tužilaštva je donesena još u petak. Pojasnio je da je očekivao da se danas Okružno tužilaštvo Banja Luka izjasni o ovom slučaju, jer su, kako je naveo, tužioci imali kolegijum u Tesliću.

– Očekivali smo da, nakon 105 dana, pokrenu postupak s mrtve tačke – rekao je on.

Istu informaciju je večeras, sa okupljenima na Trgu Krajine, podijelio i Davor Dragičević, otac tragično nastradalog Davida. Dragičević je rekao je da je Tužilaštvo RS već okvalifikovalo Davidovu smrt, kao ubistvo, te da se samo čeka zvanična potvrda iz te institucije.

Podsjetio je da je u toku je sjednica Narodne skupštine RS, gdje se raspravlja o izvještaju Anketnog odbora, te poručio poslanicima da se tokom glasanja opredjele jesu li za istinu i pravdu i da živimo u uređenoj državi ili nisu. Ako smrt njegovog sina ne bude okarakterisana kao ubistvo, očekuje da poslanici opozicionih partija napuste sjednicu NSRS.

(Agencije)