fbpx

Banjaluka - Građani Nove Varoši ne daju svoje zelene površine!

nova

Građani banjalučkog naselja Nova Varoš okupili su se danas kako bi nadležnima poručili da su jednoglasno protiv izgradnje petospratnog stambeno-poslovnog objekta na zelenoj površini koja se nalazi na uglu ulica Dragiše Vasića i Tina Ujevića.

Autor: impulsportal.net

Saznali su da je Nacrtom regulacionog plana za interpolaciju objekata društvenih sadržaja na području Grada Banjaluka planirana izgradnja ovog objekta, koji bi imao prizemlje i 5 spratova. 

nova 1

"Pristup dokumentaciji kao i bilo kakva informacija o izmjeni Nacrta plana za ovu lokaciju nam nije bila dostupna od početka javnog uvida, odnosno 14.5., nego tek od 30.5. i to na "pritisak" mještana naselja. Znači, nije ispoštovana zakonska procedura za uvid u potrebnu dokumentaciju u ovom procesu, a ni prostorije Mjesne zajednice Nova Varoš nisu bile otvorene u toku radnog vremena", rekla je Milada Šukalo, jedna od pokretačica ove inicijative.

nova 15

"Za samo par dana smo se organizovali i od "vrata do vrata" informisali naše komšije. Nakon 5 dana ispred mještana Nove Varoši prema Gradskoj upravi upućeno je oko 5 stotina primjedbi na Nacrt izmjene dijela regulacionog plana, čime smo pokazali svoju ozbiljnost u namjeri da zaštitimo naše naselje od projekata koji nemaju apsolutno nikakav društveni značaj, nego isključivo lični interes raznih privatnih investitora", dodala je Šukalo.

nova 3

Nakon prvih aktivnosti građanske inicijative i Savjet mjesne zajednice Nova Varoš je iskazao mišljenje i jednoglasno stao uz svoje građane.

Javni uvid traje do 15.6., a pored lokacije u naselju Nova Varoš, Nacrt regulacionog plana za interpolaciju objekata društvenog sadržaja na užem području Grada Banjaluka obuhvata još 6 lokacija, te predstavnici građanske inicijative Nova Varoš pozivaju ostale građane Banjaluke da pogledaju Nacrt plana u svojim mjesnim zajednicama i koristeći postojeće zakonske mehanizme, daju svoje mišljenje, komentare i primjedbe na ovaj Regulacioni plan.

{gallery}slikeVijesti2/nova-varos{/gallery}