fbpx

AFERA “POLJUBAC REFERENT” Velimir Balaban predložen za drugo radno mjesto

3polubac

Rektorski kolegijum Univerziteta u Banjaluci predložio je na jučerašnjem sastanku da se, nakon povratka s bolovanja Velimir Balaban, poznat po aferi “poljubac referent” rasporedi na drugo radno mjesto, potvrđeno je “Nezavisnim” u Univerzitetu u Banjaluci.

“Predloženo je da se radnik rasporedi na radno mjesto u kojem neće biti u direktnom kontaktu sa studentima, a koje će biti u skladu sa njegovom stručnom spremom i odgovarajućim platnim razredom”, saopšteno je u Univerziteta u Banjaluci.

Istakli su da, su u Disciplinskoj komisiji koja je donijela odluku da se Velimiru Balabanu izrekne sankcija, bili članovi akademske zajednice sa Ekonomskog i Tehnološkog fakulteta, kao i članovi Univerziteta.

Kako je navedeno, odluka je donesena većinom glasova, a kako je ko glasao je tajna, jer, kako ističu tako je propisano Pravilnikom o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti zaposlenih na Univerzitetu u Banjaluci.

Kako su “Nezavisne” pisale Balabanov povratak sa bolovanja se, prema nezvaničnim saznanjima, očekuje sredinom maja, a Disciplinska komisija mu je ranije izrekla novčanu kaznu u visini od 20 odsto neto plate radnika zbog, kako je rečeno u Univerzitetu u Banjaluci, teže povrede radnih obaveza.

Podsjećanja radi, Balbana su studentice optužile za seksualno uznemiravanje, nakon čega je protiv njega podnesena krivična prijava, a Univerzitet u Banjaluci je pokrenuo disciplinski postupak.

Istragu u slučaju Velimira Balabana vodi Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci.

(Nezavisne)