fbpx

Afera “Agrokor”: Svi uhapšeni na slobodu, Todorić u zatvor?

1ivica

Ročište na kojem se odlučivalo o istražnom zatvoru za osumnjičene u akciji “Agrokor” počelo je tačno u podne. Trajalo je punih sedam sati, a zatim je sud donio odluku o zahtjevu DORH-a. Kako je izjavio advokat Anto Nobilo, svi uhapšeni u akciji “Agrokor” izlaze na slobodu, a za njih nije zatražen istražni zatvor.

Jedina osoba za koju je (u odsustvu) određen istražni zatvor je Ivica Todorić. Ljubo Pavasović Visković takođe je izjavio da je odlučeno da će svi uhapšeni menadžeri “Agrokora” na slobodu, dok je jednomjesečni istražni zatvor određen za Ivicu Todorića. Ako se ne pojavi u Hrvatskoj u roku od tri dana, za njim će biti raspisana potjernica.

– Ako se Ivica Todorić pojavi u Hrvatskoj, on će završiti u Remetincu, a s obzirom na ovu odluku, sada će se moći raspisati i međunarodna potjernica za njim – rekao je on.

Uz Todorića i sinove, koji nisu u Hrvatskoj, u slučaju “Agrokor” su osumnjičeni i u ponedjeljak uhapšeni Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u “Agrokoru”, dok su Discordia i Hrstić zaposleni u revizorskoj kući “Bejker Tili” koja je radila revizorske izvještaje za “Agrokor”.

(Index.hr)