fbpx

U potrazi za konačnom istinom, vječnom ljepotom i jeftinim vinom - Animirani Nik Kejv u novoj TV seriji “Before They Were Gods”

nick cave thastrom before they were gods 696x442

Before They Were Gods, foto: Banijay

Nik Kejv trebalo bi se da pojavi kao animirana verzija sebe zajedno sa švedskim rokerom Thåströmom u novoj TV seriji “Before They Were Gods”. Seriju će režirati švedski reditelj i pisac Måns Mårlind (“The Bridge”), a razvija je produkcijska kuća Yellow Bird. 

The Hollywood Reporter javlja da je priča smještena “u imaginarni svijet u kojem su dvojica muzičara bili bliski prijatelji kao 14-godišnjaci, prije nego su se pretvorili u velike rok bogove”. U izvještaju se dodaje da “njih dvojica traže konačnu istinu, vječnu ljepotu i jeftino vino. Ponekad ih pronađu, ali uglavnom ne. Uvijek je tu i obećanje beskrajne ljubavi u obliku tajanstvene i lijepe Line u koju su obojica duboko zaljubljeni”, prenosi Headliner.

Reditelj Mårlind je rekao:

– Ovo je projekat iz snova koji mi je doslovno došao u snu. Dok sam spavao, gledao sam dvojicu svojih muzičkih heroja kao tinejdžere kako piju jeftino pivo dok raspravljaju o ljubavi i smislu života. Probudio sam se pišući i od tada pokušavam da ih sustignem.

Kejv je dodao:

– Budući da nisam bio u Švedskoj 1971. i da nikad nisam sreo Thåströma, očigledno sam zaintrigiran da saznam šta to nikada nismo učinili – a Thåström je dodao: – Uvijek sam želio da postanem heroj iz crtaća.