fbpx

Stigla je serija o životu Karla Lagerfelda

Stigla je serija o životu  Karla Lagerfelda

Foto: IMDb

Becoming Karl Lagerfeld nova je serija koja donosi poznate, ali i manje poznate detalje o liku i djelu modne ikone Karla Lagerfelda.

 Godine 1972. Karl Lagerfeld je 38-godišnji modni dizajner, uglavnom nepoznat javnosti. Njegov susret s mladim Jacquesom de Bascherom, ambicioznim i zavodljivim dandyjem, mijenja sve. Karl je konačno spreman da se suprotstavi svom prijatelju, geniju visoke mode Yvesu Saint Laurentu i njegovom sjajnom saradniku Pierreu Bergeu. Glamur, borbe ega, ekstravagantne proslave i razorna strast: svjedočite kako je Karl Lagerfeld postao legenda.

Ovo su riječi koje na najkraći način sažimaju radnju nove, iščekivane serije, Becoming Karl Lagerfeld.

Svjetska premijera serije održana je na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu, a na male ekrane, na platformi Disney+ stigla je 7. juna, te je odličan povod za uživanje u tematici koja spaja modu i omiljeni TV format, seriju.

Ova priča zadire ne samo u karijeru slavnog dizajnera, već i u likove koji su bili dio njegovog života i uspješne karijere, kao što su Paloma Picasso, Andy Warhol, Marlene Dietrich i Loulou de La Falaise. A na listi odličnih likova je i onaj Gabrielle Aghion, osnivačice kuće Chloe, koju utjelovljuje glumica i rediteljka Agnes Jaoui.

Becoming Karl Lagerfeld dolazi u šest nastavaka, a radnja se temelji na knjizi Kaiser Karl koju potpisuje autorica Raphaalle Bacque.

Karla Lagerfelda u seriji igra Daniel Bruhl.