fbpx

Florence + The Machine novi album najavljuju kao bajku s 14 pjesama, a objavljen je i novi singl

ftmmylove packshot webres

Florence + The Machine ‘My Love’

Florence + the Machine predstavili su još jedan, treći po redu, novi singl s kojim su, na oduševljenje fanova, najavili i skori izlazak novog studijskog albuma! Naziva ‘Dance Fever’, peti studijski album Florence i njenih pratećih mašina očekuje se u maju, a najnoviji singl ‘My Love’ koji dolazi u pratnji službeneg video spota.

Album „Dance Fever” opisan je kao bajka s 14 pjesama, čije treće otkriveno poglavlje – „My Love” – Florence Welch izdvaja kao zaista posebnu pjesmu, a čiji je entitet stvorila uz pomoć Davea Bayleyja iz sastava Glass Animals.

Uz Daveovu ljubav prema sintesajzerima i Florenceinu fascinaciju gotikom, oblikovan je zvuk koji bi se mogao opisati kao „klupska verzija Nicka Cavea”. Tekst pjesme inspiraciju crpi direktno iz gotičke fikcije Carmen Marije Machado i Julije Armfield, ali i folk horror filmova kao što su „The Wicker Man”, „The Witch” i „Midsommar” dok je atmosfera ove glazbene priče vizualno upotpunjena koreografijom Ryana Heffingtona te još jednim u nizu fascinantnim video uratkom redateljice Autumn De Wilde.

FTM Dance Fever Album Artwork webres

Florence + The Machine ‘Dance Fever’

Najavljeno novo studijsko izdanje „Dance Fever”, uglavnom snimano u Londonu, nastajalo je tijekom pandemije – u iščekivanju „onog starog svijeta bez ograničenja”. Uz trenutačno aktualni vodeći singl „My Love”, nešto ranije predstavljena je snažna pjesma „King”, a kao iznenađenje ususret današnjoj objavi na glazbenim platformama se prije svega nekoliko dana pojavio i singl „Heaven is Here”.

Središnj motivi albuma je ples s folklornim elementima srednjeg vijeka uz što je Florence utkala i vlastita iskustva plesne discipline koja su joj je pomogla na putu do trijeznosti. Fascinaciju plesnom manijom (choreomania), renesansnim fenomenom u kojem su skupine ljudi – ponekad tisuće – plesale do iznemoglosti glazbenica je otkrila neposredno prije pandemije, a uzevši u obzir da je jedno cijelo desetljeće bez prekida provela na intenzivnim turnejama svijetom, ne čudi kako su ovakvi motivi duboko rezonirali s njom.

Album dočarava ono što joj je najviše nedostajalo usred izolacije – klubovi, plesanje na festivalima, vrtlog pokreta i zajedništva te nada u ponovna okupljanja. Ukratko, „Dance Fever” donosi ono najbolje iz Florence i predstavlja ju na vrhuncu moći kada dolazi do potpuno ostvarene samospoznaje, lukavo se šali na svoj račun te se igra idejama identiteta, muškog i ženskog, kao i temama iskupljenja i slavlja. Izdanje je najavljeno za 13. maj.

Ravno do dna