fbpx

Bouvijev singl Modern Love u novom ruhu

90377239 bowiebygavinevanscopyrightgarethevans

Parlophone Records sa ponosom najavljuje izdanje sa muzikom iz filma Breta Morgena „Moonage Daydream“, koji je već dobio sjajne kritike a u bioskope stiže u septembru.

Ovo ostvarenje ističe kreativnost i genijalnost jednog od najuticajnijih umjetnika našeg vremena. Nikada ranije viđeni snimci, nastupi i muzika smješteni u kaleidoskop Bouvijevih talenata, vode gledaoca kroz svojevrsno duhovno muzičko putovanje. Film je vođen naracijom Davida Bowiea i prvi je zvanično odobren film o umjetniku.

Budući album sa muzikom iz ostavrenja „Moonage Daydream“ sadrži pjesme iz Bouvijeve karijere, materijal koji do sada nije bio dostupan javnosti, specijalne mikseve pjesama koji su pravljeni specijalno za film i ovo izdanje kao i Bouvijeve replike.

Poseban kuriozitet je snimak medlija „The Jean Genie/Love Me Do/The Jean Genie“ snimljenog uživo na posljednjem koncertu Ziggy Stardust 1973. godine, sa Džefom Bekom na gitari. Tu je i rana verzija pjesme „Quicksand“ kao i prethodno nikada objavljeno koncertno izvođenje pjesme „Rock ’n’ Roll With Me“ iz 1974. godine.

Prva pjesma koja predstvalja ovo filmsko ostvarenje kao i soundtrack je „Modern Love (Moonage Daydream Mix)“. Riječ je o jednom od Bouvijevih najvećih hitova koji u ovoj verziji počinje izdvojenim klavirskim motivom na koji se nadovezuje refren sa prepoznatljivim pratećim višeglasjem na samom kraju.

(cdm)