fbpx

YouTube blokirao SBB-ov video iz Doma mladih: Pokrali "Dubiozu kolektiv"

4dubioza

"Op, op, opa, dolazi Evropa...", a tamo se moraju poštovati autorska prava. To je na neugodan način danas saznao i Savez za bolju budućnost - Fahrudin Radončić (SBB). 

Ova stranka je na Konvenciji koja je u četvrtak održana u sarajevskom Domu mladih koristila muziku različitih bendova te obrade nekih poznatih hitova sa svjetske muzičke scene. Među hitovima koji su se našli na repertoaru stranačkog skupa "rock zvijezde", kako je Radončić u jednom intervjuu rekao za sebe, našao se i "Volio BiH" grupe "Dubioza kolektiv".

Kako je "Dubioza kolektiv" ozbiljan bend koji očito strogo vodi računa o svojim autorskim pravima, a YouTube krađu ne toleriše, time su stvari po SBB krenule po zlu. Naime, video sa stranačke Konvencije SBB je postavio na YouTube pa ga je YouTube zbog muzike "Dubioza kolektiva" koja je korištena u njemu, nakon izvjesnog vremena blokirao.

- "Konvenzija SBB-a, Sarajevo, ..." Ovaj videozapis više nije dostupan jer Dubioza kolektiv polaže autorska prava - kratka je i jasna poruka koju ćete vidjeti ukoliko pokušate pogledati sporni video. 

4dubioza 1

Imajući u vidu da SBB ima vlastite pjesme, poput one "SBB oje, oje...", što je i stranačka himna, nije jasno čemu potreba za krađom tuđe muzike. 

Video sa muzikom "Dubioze kolektiva" još uvijek nije blokirana na Facebook stranici te stranke, ali nije isključeno da neće biti. 

(Faktor)